Konuna mesaj yazdım bir bak istersen.Benim bilgisayar şarjda değilken oyunlarda kasıyor.
Doldurup boşaltmak pil ömrü açısından daha iyidir. Ama oyunlarda kasma yapıyorsa (bende de yapıyor) sürekli prize takılı olarak kullanabilirsin. Böyle kullanırsan pil ömrün azalacaktır. Ama kesinlikle pili çıkarıp prize takılı kullanma olası bir elektrik kesintisinde bilgisayarda sorun çıkabilir. 100 liralık pil için bilgisayarı perte çıkarabilirsin.
Batarya Kullanımı? | Technopat SosyalDoldurup boşaltmak her daim iyi değildir. Örneğin MSI için Battery_Calibration isminde bir uygulama mevcut, 3 ayda bir kullanılması öneriliyor. Bu uygulamanın da yaptığı tek şey bataryayı doldurup boşaltmak.
Batarya Kullanımı? | Technopat Sosyal
Şu konuyu bir incele derim. Doldurup boşaltmaktan kastım pil dolunca fişten çekmek bitmeye yakın tekrar takmak telefon gibi yani. O programın amacıda büyük ihtimal bilgisayarını sürekli fişte kullananlar içindir. Ama dediğim gibi yaparsanız zaten böyle bir programa ihtiyacınız kalmaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.