Çözüldü Laptop için dGPU nasıl kullanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Haktan Tan

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim bir laptopum var ama eski bir model. Bunu bir monitöre bağladım ama monitör çok iyi. Ayrıca bağlamadan önce laptopu sıfırladım çünkü uzun zamandır kullanmıyordum. Şimdi laptopumda Intel Grafik 3000 ve GT540M ekran kartları var. Hangisi daha iyi bir ekran kartı bilmiyorum veya hangisini kullanıyor onu da bilmiyorum. Hangisi daha iyi ve hangisini kullanmalıyım? Oynayacağım oyunlar: Roblox, Minecraft, LoL, MTA vs. Ayrıca ekran özellikleri 2K 250Hz IPS, zaten HDMI ve laptop özellikleri bunu karşılayamıyor. Bundan dolayı 1080p çözünürlükte ve 60Hz destekliyor, bunun bir önemi olur mu ama yine de yazayım dedim. Ayrıca laptopun kendi SSD'si 100 GB bir alana sahip ama HDD ise 500 GB ve ben indireceğim oyunları veya programları HDD'ye otomatik kurulmasını istiyorum, bunu nasıl ayarlayabilirim? Önereceğiniz farklı performans artıracak ayarları bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi Sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Varsayılan olarak laptop bostayken güç tasarrufu adına HD 3000, oyuna girince de yüksek performans için GT540M çalışır.

Emin olmak için veya sürekli GT 540M'i kullanmak istiyorsan, NVIDIA Denetim Masası'na girip 3D ayarlarının yönetilmesi kısmından "yüksek performanslı NVIDIA işlemci" seçeneğini işaretleyebilirsin ama pil erken bitebilir. Ayrıca Windows'ta ayarlar > sistem > ekran > grafik ayarları kısmından uygulamayı seçip "yüksek performans" olarak ayarlarsan harici kart devreye girer. Bu ikisini yaptıysan GT 540M aktif olur.
GT540M haricidir ve daha iyidir.

Ekranı 1080p 60 Hz'de kullanmanızın daha kötü görüntü dışında bir zararı olmaz.

HDD'ye kurmak için de Steam'den veya nereden indirme yapıyorsanız varsayılan indirme konumunu HDD olarak belirlemeniz gerekir.

GT540M haricidir ve daha iyidir.

Ekranı 1080p 60 Hz'de kullanmanızın daha kötü görüntü dışında bir zararı olmaz.

HDD'ye kurmak için de Steam'den veya nereden indirme yapıyorsanız varsayılan indirme konumunu HDD olarak belirlemeniz gerekir.

Şu anda hangi ekran kartını kullanıyor bilmiyorum nereden görebilirim? Ve eğer ki Intel 3000 kullanılıyorsa nasıl GT540M yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Varsayılan olarak laptop bostayken güç tasarrufu adına HD 3000, oyuna girince de yüksek performans için GT540M çalışır.

Emin olmak için veya sürekli GT 540M'i kullanmak istiyorsan, NVIDIA Denetim Masası'na girip 3D ayarlarının yönetilmesi kısmından "yüksek performanslı NVIDIA işlemci" seçeneğini işaretleyebilirsin ama pil erken bitebilir. Ayrıca Windows'ta ayarlar > sistem > ekran > grafik ayarları kısmından uygulamayı seçip "yüksek performans" olarak ayarlarsan harici kart devreye girer. Bu ikisini yaptıysan GT 540M aktif olur.

Çözüm

Çok teşekkürler.

Merhaba dediğinizi denedim ama bana bir hata veriyor nasıl çözebilirim bu hatayı?

Hata şöyle oluyor :
Nvidia denetim masasında Yüksek performanslı NVDIA işlemcisi seçeneğini seçiyorum ancak bana Erişim reddedildi Seçilen ayarlar sisteminize uygulanamadı diyor.

Bu hatayı nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı