Laptop için Ethernet vs USB dongle

DexterMorganMcan

Yoctopat
Daha fazla  
Selamlar bir laptop kullanıyorum ve internetim VPN açınca aşırı yavaş oluyor, herhangi bir Ethernet veya USB dongle kullanmıyorum fakat almayı düşünüyorum çünkü internet VPN'siz bile çok kötü ve Türk Telekom maalesef, bu yüzden bir konu başlığı oluşturmak istedim bana fikir vermeniz için. Sizce Ethernet mi almalıyım yoksa USB dongle mı? Ethernet için dönüştürücü de almam gerekiyor Ethernet alacaksam ama aynı değeri USB Dongle'la alacaksam USB dongle almayı düşünüyorum, fazla fiyatlı öneriler vermezseniz sevinirim (öğrenciyim), https://www.hepsiburada.com/kingbos...-adaptor-kablosuz-wifi-alici-pm-HBC00000M6IIW

Linkini verdiğiniz USB dongle (Wi-Fi adaptörü) bende var ve kullandım; halen de zaman zaman kullanıyorum. Kötü diyemem, ama %100 verimli değil yani Ethernet bağlantısı kadar. Ha Wi-Fi Modem-Router'ın ne kadar yakınında kullanırsanız (adaptörün router'ı doğrudan görmesi) en önemli konu. Ethernet ile kullanayım derseniz 3 portlu USB 3.0 çoğaltıcı artı (muhtemelen) Gigabit Ethernet portlu ve laptopun USB konektörüne takılan ürünler var ama onlar daha pahalı oluyor. Bulabilirseniz Dark markalı olanı işe yarar (bunu da kullanmaktayım...). Tabi bunların sadece (Gigabit) Ethernet portlu olan versiyonları da var. Ancak dikkat edin: halen bulabileceğiniz bu tür ürünlerin laptop tarafındaki bağlantı tipi USB-A değil USB-C olmakta.

Son düzenleme:
Linkini verdiğiniz USB dongle (Wi-Fi adaptörü) bende var ve kullandım; halen de zaman zaman kullanıyorum. Kötü diyemem, ama %100 verimli değil yani Ethernet bağlantısı kadar. Ha Wi-Fi modem-router'ın ne kadar yakınında kullanırsanız (adaptörün Router'ı doğrudan görmesi) en önemli konu. Ethernet ile kullanayım derseniz 3 portlu USB 3.0 çoğaltıcı artı (muhtemelen) Gigabit Ethernet portlu ve laptopun USB konektörüne takılan ürünler var ama onlar daha pahalı oluyor. Bulabilirseniz Dark markalı olanı işe yarar (bunu da kullanmaktayım...). Tabii bunların sadece (Gigabit) Ethernet portlu olan versiyonları da var. Ancak dikkat edin: Halen bulabileceğiniz bu tür ürünlerin laptop tarafındaki bağlantı tipi USB-a değil USB-C olmakta.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler araştıracağım.

Linkini verdiğiniz USB dongle (Wi-Fi adaptörü) bende var ve kullandım; halen de zaman zaman kullanıyorum. Kötü diyemem, ama %100 verimli değil yani Ethernet bağlantısı kadar. Ha Wi-Fi modem-router'ın ne kadar yakınında kullanırsanız (adaptörün Router'ı doğrudan görmesi) en önemli konu. Ethernet ile kullanayım derseniz 3 portlu USB 3.0 çoğaltıcı artı (muhtemelen) Gigabit Ethernet portlu ve laptopun USB konektörüne takılan ürünler var ama onlar daha pahalı oluyor. Bulabilirseniz Dark markalı olanı işe yarar (bunu da kullanmaktayım...). Tabii bunların sadece (Gigabit) Ethernet portlu olan versiyonları da var. Ancak dikkat edin: Halen bulabileceğiniz bu tür ürünlerin laptop tarafındaki bağlantı tipi USB-a değil USB-C olmakta.

Hocam internete bayağı yakınım ama USB dongle yerine Ethernet daha mantıklı geliyor o yüzden. Ethernet alacağım şöylede bir dönüştürücü buldum bayağı beğendim Dark USB-C&A to 5 Port USB 2.0&3.0 MB Ethernet HUB (DK-AC-USB350L) : Amazon.com.tr Ethernet olarak da CAT7 almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı