Laptop icin Linux önerisi

lostchanceee

Nanopat
Daha fazla  
İyi günler herkese.

Sistem özelliklerim çok kısıtlı aslında ekran kartı işlemciye bağlı i5-1005G1, 4 GB RAM, ve 238 GB SATA SSD var. Lubuntu, Linux Mint gibi sürümleri deneyesim var, apt depolarını kullansım isterim. Oyun konusundada performans bir hayli benim için önemli. İlla apt olacak değil pacman falan da olabilir. Duruma göre yeni bilgisayarıma kurabilirim. Onun özellikleri 32 GB RAM, RTX 4060, Ryzen 5 5600.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler herkese.

Sistem özelliklerim çok kısıtlı aslında ekran kartı işlemciye bağlı i5-1005G1, 4 GB RAM, ve 238 GB SATA SSD var. Lubuntu, Linux Mint gibi sürümleri deneyesim var, apt depolarını kullansım isterim. Oyun konusundada performans bir hayli benim için önemli. İlla apt olacak değil pacman falan da olabilir. Duruma göre yeni bilgisayarıma kurabilirim. Onun özellikleri 32 GB RAM, RTX 4060, Ryzen 5 5600.
Linux Mint XFCE kurabilirsiniz. RAM'i 8 GB yaparsanız eğer en ağır dağıtımları bile açar. Daha 5 yıllık işlemci var.

İyi günler herkese.

Lubuntu'ya gerek yok sistem gayet yeterli.
Linux Mint Cinnamon veya Ubuntu iyidir.

Eskisi için Mint'ya da Lubuntu, yenisi için Fedora mantıklı olur bence hocam.
Tamamdır muhtemelen Mint kuracağım.

Linux Mint XFCE kurabilirsiniz. RAM'i 8 GB yaparsanız eğer en ağır dağıtımları bile açar. Daha 5 yıllık işlemci var.
8 GB yapma şansım hiç yok maalesef, Lubuntu performansı Mint XFCE sürümünden daha iyi deniliyordu.

Mx Linux veya Fedora LxQT deneyebilirsin. Fedora boşta 700 MB bellek kullanıyordu.
Yenisi için Fedora denerim o zaman.

O zaten aklımda var. Muhtemelen daha farklı bir bilgisayarım olursa Arch Linux kurarım.

Şu anki laptopuna, Linux Mint XFCE kur.
Yeni sisteme, Pop!_OS veya Linux Mint Cinnamon kur.
Tamamdır.

Lubuntu'ya gerek yok sistem gayet yeterli.
Linux Mint Cinnamon veya Ubuntu iyidir.
Eski sistem için ne kurmalıyım. Yenisine şu an Fedora ve Ubuntu kuracağım sanırım.

Eski sistem için ne kurmalıyım. Yenisine şu an Fedora ve Ubuntu kuracağım sanırım.
Eski sisteminiz için söyledim zaten.
O Sistem Linux Mint Cinnamon'u rahat kaldırır. 🙂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı