Laptop için SSD mi? HDD mi?

Sadece Yorumcu

Hectopat
Katılım
27 Mart 2019
Mesajlar
473
Çözümler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
12th Gen Intel Core i5-12500h
NVIDIA GeForce RTX 3050 Tİ / Intel Iris Xe Graphics
24 GB / SODIMM, CRUCİAL 3000/6000 MHz Ram
Samsung 512 NVM M.2 SSD
Kingston KC3000 1 TB NMV M.2 SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Müzisyen
Selam dostlar.

Bir laptop kullanıyorum, disk konularında biraz cahil kaldım, bilgisayarımdaki depolama bana yetmiyor. Depolamasını yükseltmek istiyorum. Nasıl bir disk almalıyım? Farkları nelerdir?

Şimdiden teşekkür ederim 🙂
 
Eğer oyun olarak istiyorsanız SSD+HDD alınmalı, eğer iş içinse SSD alınmalı nasıl bir disk almalısınız öncelikle Windows'unn hızlı çalışması için bir SSD gerekli SSD modeli olarak Samsung EVO tercih edebilirsiniz, HDD modeli olarak ise WDC (Western Digital) tercih edebilirsiniz, farklarına gelecek olursak SSD daha hızlı ve stabil çalışır, HDD'de ise eğer kaliteli bir disk değilse masaüstünüze sağ tık yaptığınızda masaüstü çökmeleri ile karşılaşırsınız.

Özet;

Hızlı ve stabil bir Windows istiyorsanız ve oyun için kullanacaksanız SSD+HDD
Garip ve stabil olmayan bir Windows istiyorsanız sadece HDD
İş için kullanıcaksanız bir SSD yeterli olacaktır.

Önerdiğim markalar;

Western Digital HDD
Samsung EVO SSD
 
SSD, okuma yazma oranı iyi olan hızlı bir bileşendir. Okuma, yazma kafaları bulunmaz. Fiyatı biraz tuzludur bu yüzden.

HDD, bildiğimiz hard disk işte. Okuma, yazma oranı SSD'ye göre fazla düşük kalan. Bad sector yapma ihtimali olan. Depolama olarak fiyatına göre SSD'ye göre daha fazla alan sunan bir bileşendir.
 
Selam dostlar.

Bir laptop kullanıyorum, disk konularında biraz cahil kaldım, bilgisayarımdaki depolama bana yetmiyor. Depolamasını yükseltmek istiyorum. Nasıl bir disk almalıyım? Farkları nelerdir?

Şimdiden teşekkür ederim 🙂
SSD, işletim sistemini içine kurduğunuzda SpaceX roketi oluyor bilgisayarınız. Fazla hızlı diyorsunuz. Normalde bilgisayarım açılırken koltukta televizyon izlerken şimdi sandalyeden kalkmadan açılmış oluyor. HDD ise yavaş, Doğan görünümlü Şahin gibi...
 
Parası önemli değil diyorsan SSD ama benim pek param yok diyor isen HDD öneririm. Eğer hem hdd ve ssd kullanıcağım diyorsan Windows'u SSD'ye oyunları vs. HDD'ye atmanı öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı