Ben bu senaryoyu denedim ve bir sorun yaşamadım. Sağlamlık konusunda da elimde 9 yıllık ve 7 yıllık 2 disk var. İkisi de birkaç defa 1 metreden fazla bir yükseklikten düştü ama güvenli çıkar yaptığım için hasar almadılar. Bu biraz şans işi.
Ama laptopun içinde olan başka bir diskim o an kullanılmıyor olsa bile laptopun üzerine telefonun düşmesi ile arızalanmıştı. Bu işler pek belli olmıyor.
Harici olarak bir sorun yaşamazsınız. Bende 2 adet Seagate marka 1 adet Toshiba marka disk var. Bunları ORICO, Lenovo ve Ugreen marka disk kutuları ile kullanıyorum. Kutudan kaynaklı sorunlar yaşadım ama diskler hiç sorun yaşatmadı. Ayrıca bütçeniz varsa 1 TB M.2 disk alıp onu da kutuya takabilirsiniz. Örneğin MLD M300 1 TB'ı 900TL'ye alsanız AliExpress'ten 300 TL'ye disk kutusu alarak 1200 TL'ye harici 1 TB SSD yapabilirsiniz. Kutu olarak ORICO, Sabrent, Ugreen ve SSK haricinde markaların kutularına yönelmemeniz SSD sağlığı açısından iyi olur. Alabileceğiniz en iyi marka ORICO.