Laptop için taşınabilir HDD kullanılabilir mi?

Yusuf Burak1

Decapat
Daha fazla  
Laptopun hafızası azaldığı için kendime yeni HDD bakıyorum ama aklımda bir soru takıldı acaba HDD aldığım zaman güçlü oyunları ona aktarıp ondan oynayabilir miyim? Güçlü oyundan kastığım FIFA gibi oyunlar.

Ben bu şekilde Forza 5 ve GTA 5 oynuyorum, hiçbir problem yaşamadım. Doğal olarak SSD'ye göre yüklenme ekranlarındaki süreler uzuyor sadece. Okuma ve yazma hızı yüksek kaliteli bir HDD tercih ederseniz problem olmaz.

Kendim kullanıyorum. 1 TB HDD var elimde. Kablo aracılığı ile USB Portuna takıp kullanıyorum. Bir sorun oluşmaz ama eğer içinde yer varsa içine takarsanız iyi olur çünkü dışarda zarar görebilir.

Kendim kullanıyorum. 1 TB HDD var elimde. Kablo aracılığı ile USB Portuna takıp kullanıyorum. Bir sorun oluşmaz ama eğer içinde yer varsa içine takarsanız iyi olur çünkü dışarda zarar görebilir.
Kullandığınız HDD'nin Marka ve modelini söyleyebilirmisiniz?

en bu şekilde Forza 5 ve GTA 5 oynuyorum, hiçbir problem yaşamadım. Doğal olarak SSD'ye göre yüklenme ekranlarındaki süreler uzuyor sadece. Okuma ve yazma hızı yüksek kaliteli bir HDD tercih ederseniz problem olmaz.
Kullandığınız HDD'nin Marka ve modelini söyleyebilirmisiniz?

Ben bu senaryoyu denedim ve bir sorun yaşamadım. Sağlamlık konusunda da elimde 9 yıllık ve 7 yıllık 2 disk var. İkisi de birkaç defa 1 metreden fazla bir yükseklikten düştü ama güvenli çıkar yaptığım için hasar almadılar. Bu biraz şans işi.

Ama laptopun içinde olan başka bir diskim o an kullanılmıyor olsa bile laptopun üzerine telefonun düşmesi ile arızalanmıştı. Bu işler pek belli olmıyor.

Harici olarak bir sorun yaşamazsınız. Bende 2 adet Seagate marka 1 adet Toshiba marka disk var. Bunları ORICO, Lenovo ve Ugreen marka disk kutuları ile kullanıyorum. Kutudan kaynaklı sorunlar yaşadım ama diskler hiç sorun yaşatmadı. Ayrıca bütçeniz varsa 1 TB M.2 disk alıp onu da kutuya takabilirsiniz. Örneğin MLD M300 1 TB'ı 900TL'ye alsanız AliExpress'ten 300 TL'ye disk kutusu alarak 1200 TL'ye harici 1 TB SSD yapabilirsiniz. Kutu olarak ORICO, Sabrent, Ugreen ve SSK haricinde markaların kutularına yönelmemeniz SSD sağlığı açısından iyi olur. Alabileceğiniz en iyi marka ORICO.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı