Laptop için termal macun önerisi

Bütçe
40-100
150 liraya Noctua almak yerine, 60 civarına MX4 daha mantıklı. Tek fark yükte oluşan 1-2 derece olacaktır.
Macun bilginiz yoksa ve sırf duydunuz diye MX-4 öneriyorsanız diyeyim OC soğutma konuları için termal macun dahil 3 tane rehber yaptım.

Üyeler neden MX-4 önerme sevdalısı halen çözemedim.

Evet, ucuz ama onun dışında macunlar var onları da önerebilirsiniz.

Tabi buyurun. Kendiniz konu açmanız daha iyi olur ama.

Teşekkürler :) konu açmaya erindim PC'den anlayan hocalarım var burada hazır :) Sorum söyle:
1.Format attırmak laptopu çok mu değiştirir performans açısından, çok yavaş kendisi ve
2.Oyun bildiğiniz oynayamıyorum çok kasıyor Valorant olsun PUBG olsun
Çözümü sizce format mıdır?

Tam olarak ne işe yarıyor hocam?

Hocam siz bilmiyorsunuz sanırım anlatayım. Termal macun ekran kartı ve işlemci çipinin üzerine sürülür özel yapı ve değerleri macunları birbirinden ayırır. Cihazın arka kapağı sökülür ve üzerindeki bakır blok çıkartılır ve eski termal macun izopropil alkol ile temizlenir ve yeni macun orta düzeyde uygun bir şekilde sürülür ve bakır blok geri yerine oturtulur. Ve kapak geri kapatılır.

Önerilerim:
1-nocthua
2-Cooler Master MasterGel Pro.

Eğer işi bilmiyorsanız bulaşmayınız hocam herkese belirtiyorum.

O da güzel ama sürüm tekniğini pek sevmiyorum onun. Tercih meselesi tabii.

Hocam peki şey soracağım. Şimdi burada işlemci nerede? Bu benim laptopun içi neresine süreceğim?

Dosya Ekleri

• resim_2021-02-09_203709.png
    resim_2021-02-09_203709.png
    728 KB · Görüntüleme: 111
Hocam siz bilmiyorsunuz sanırım anlatayım. Termal macun ekran kartı ve işlemci çipinin üzerine sürülür özel yapı ve değerleri macunları birbirinden ayırır. Cihazın arka kapağı sökülür ve üzerindeki bakır blok çıkartılır ve eski termal macun izopropil alkol ile temizlenir ve yeni macun orta düzeyde uygun bir şekilde sürülür ve bakır blok geri yerine oturtulur. Ve kapak geri kapatılır.

Önerilerim:
1-nocthua
2-Cooler Master MasterGel Pro.

Eğer işi bilmiyorsanız bulaşmayınız hocam herkese belirtiyorum.
Çok teşekkür ederim hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı