Çözüm Laptop, içindeki bileşenlere göre düşük performans veriyor

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hocam merhaba ROG STRIX G15 513rm cihaza sahibim 16 RAM (16x1) RTX 3060 Ryzen 7 6800H var PC de. MUX da mevcut. Fakat CS2 de 170 ve Valorant'ta 200 250 FPS arasi alıyorum sorunu laptopu aldığımdan beri yaşıyorum ve hala çözüm bulamadim. Bir öneriniz var mı?

Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Grafikler düşük de olsa yüksek de olsa maksimum 20 FPS fark ediyor sistemin normalde bu kadar düşük FPS vermemesi gerek. Siz bir çözüm bulabildiniz mi?

@Doğanan, merhaba.

CS2 bence sorunlu bir oyun, FPS kısmında bende de 4080'li LP7i var. FPS değerleri çok değişken. Geforce Experience ayarlarından Whisper Mode diye bir ayar var, onu kapatınca benim FPS değerleri yükselmişti. Onu bir deneyin. Bir başkasında Battery Boost ayarını kapatmak işe yaramış, bunu da bir deneyin. Bunlar dışında çift kanal RAM olmaması kafamı kurcaladı.

Merhaba. Geç gördüm mesajınızı. Sıcaklıklardan diye tahmin ediyorum. Bakım yaptırdınız mı?

@Frstghost, hala yardım lazım mı? Kusura bakmayın yeni gördüm mesajınızı. Hala yardım lazım mı? Çözdüyseniz nasıl çözdünüz? CS biraz sıkıntılı bence. Bende 4080 var, 200-400 civarı alıyorum. CS hususunda kendimde uğraşmayı bıraktım artık.

Son düzenleme:
Selamlar, Bende Hp Omen 17 serisi laptop var. i7 13700Hx, 32 gb ram, rtx 4080, 500 gb boş alanı olan 2 tb ssd var. Arkadaşımda da msi katana 17, i7 12650H, 16 gb ram, rtx 4060 ve 600 gb boş olan 1 tb ssd var. Escape from tarkov oyununda ben aynı ayarlarda aynı haritada 70 küsür fps alıyorken onun bilgisayarı benim 15-20 fps üstümü alıyor. Bu konuda bir fikriniz var mıdır acaba?

@babeyinkemiği, merhaba. MSI Afterburner kurup oyun içindeki diğer verileri atabilir misiniz? Bir de ayrı konu açıp devam etsek daha hoş olur.

@babeyinkemiği, merhaba. MSI Afterburner kurup oyun içindeki diğer verileri atabilir misiniz? Bir de ayrı konu açıp devam etsek daha hoş olur.

Soruyu cevaplıyorum mesajı hortlatıyorum kusura bakmayın değerler böyle. GPU MHz ile voltaj yarıya düşüyor 20 25 saniye ve FPS düşmesi yiyorum bu yüzden.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-26 004434.png
    408,4 KB · Görüntüleme: 15
  • Ekran görüntüsü 2025-02-26 004516.png
    399,1 KB · Görüntüleme: 17
Soruyu cevaplıyorum mesajı hortlatıyorum kusura bakmayın değerler böyle. GPU MHz ile voltaj yarıya düşüyor 20 25 saniye ve FPS düşmesi yiyorum bu yüzden.
Bir çözüm bulabildin mi hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…