Laptop Intel ekran kartını tamamen devre dışı bırakma

Hocam aygıt yöneticisine girin. Görüntü bağdaşlaştırıcılarından Intel Graphics'e ( adından tam emin değilim ) sağ tıklayıp devre dışı bırak seçeneğini seçin.

O zaman görüntü gidiyor ve yerine 600x800 gibi bir görüntü geliyor, bende böyle olmuştu ama bazı laptoplarda BIOS'tan yapılabiliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

10:50'yi açarsanız anlatıyor.

Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Yorumlardan hareketle onboard ekran kartını kapatmama kararı aldım. Herkese iyi forumlar.

NVIDIA ekran kartı o dizüstü bilgisayarda gerekli yerlerde çalışmak için tasarlanmıştır her zaman çalışmak için değil. Siz bir oyunda NVIDIA olan kartı kullansanız dahi önce görüntü Intel'e geçer ardından gerekiyorsa NVIDIA'da işlenir. Yani Intel grafik birimi her zaman çalışmak zorunda. Çalışma prensibi bu. Gidip aygıt yöneticisinden Intel'i devre dışı bırakmayın ekranınız gider açmaya uğraşırsınız.
Ekran mekran gitmez dostum intelin tekrardan gpu sunu kullanıp microsoft üzerinden görüntü verir. Eğer laptopta bu sorunu yaşıyosan ayrı bir monitör alıp 2. Monitör ile oynamanı tavsiye ederim laptopun ekranı tamamen kapanır göruntüyü hdmi yani Nvidia ekran kartı üzerinden alir ve işlemciye dayalı oyunlarda FPS artışı ve derecede düşüş gorürsün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı