Laptop ısınma ve kapanma sorunu

Barış CANNN

Hectopat
Ben şu laptobu tanıdığımdan beri bir şey demedim ama yetti! Resimde az CPU kullandıkları görünüyor ama öyle denk gelmiş. Sorunun kaynağını bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim.

1. system.exe sanırım sistemle ilgili bir şey. Benim önceki bilgisayarım daha kötüydü ve onda asla böyle bir şey yoktu. Bilgisayarı kaç kere sıfırladım vs. system.exe kafasına göre takılıyor. Bazen CPU bazen disk ama özellikle diski çok kullanıyor.

2. Chrome, mesela bu siteye girdiğim zaman CPU uçuyor resimde görüldüğü gibi.

3. Benim bilgisayarım laptop. Ekran kartı AMD Radeon R5 M420, kutusunda böyle yazıyor fakat AMD'nin ekran kartı uygulamasında Radeon HD 8500M. Soğutucu var ama açsam da aynı. Bilgisayarı aldığımdan beri açıldıktan sonra 20-35 dakika sonra alev gibi ısınıyor. Oyun oynayınca 2 katı ısınıyor. Kışın soba niyetine kullansak en azından ayaklarımızı ısıtır. İnternette araştırmalarda bulundum ve herkes fanında toz var temizleyin falan demiş. Ben de af edersiniz ama saf gibi yeni bilgisayarın içini açtım ve fanını kontrol ettim hiç toz vs. yoktu. Biraz vardı zarar edecek kadar değil. İçini açarken tornavida yüzünden vidaları sıyrılmış, yani açtığı belli olmuş . Her neyse bu ısınma sorununu garanti çözebiliyormuş. Ben de göndermeden önce araştırdım fakat şöyle bir şey duydum. Garantiye alınacak bilgisayar içini açınca kabul etmiyorlarmış. Çıkıyormuş garantiden. Ve ben de 6 aydır bilgisayarı böyle kullanıyorum. Yeni olduğu için hiç bilgisayarcılara götürmedim. Bilgisayarı açınca düşük seviyeli bir oyun açınca 20-30 dakika sonra otomatik restart atıyor, sonra atmıyor. Ama tekrar kapatınca tekrar açınca yine 20 dakika sonra atıyor. Film falan izlersem hiç restart atmıyor. Bazen bilgisayarı açtığımda oyunlarda FPS güzel oluyor, kasmıyor fakat bazen de sanki 2 GB ekran kartıyla 4 GB ekran kartı isteyen oyunu açmış gibi kasıyor. Ne yapabilirim? Sorunun kaynağı nedir? Bilgisayarcıya göstersem ne kadar para alır? Şimdiden teşekkür ederim.
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarayıcı olarak Opera kullanın, arkaplanda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın.
Mümkünse bir soğutucu alın.
Bilgisayarın fan kısmına gelmeyecek şekilde altına 1-2 kalın kitap koyun.
Güç tasarufu modunu hep açık bırakın.
Bataryayı çıkarın, şarjda kullanın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı