Laptop islemci degisimi

egem1923

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Dell Vostro 3300 bir laptopum var. İşlemcisini değiştirmek istiyorum. Lehimli değil PGA988 soket tipi var. Sizce degistirilebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut işlemciniz İ7-640M modelinden düşük bir işlemciyse en yüksek İ7-640M modelini takabilirsiniz. Eğer işlemciniz İ7-640M ise yapabileceğiniz bir şey yok. İ7-640M den yüksek modelli işlemcilerin sokete uygun olanları takılabiliyor fakat onların güç tüketimi daha fazla olduğu için sistem çalışmaz muhtemelen.

Bir sorun oluşmaz değilmi? Donanım konusundan bir sorun oluşmaz umarı. Birde ram takviyeside yapmak istiyorum. 4gb ram'im var 16gb yapabilirmiyim?

Bir sorun oluşmaz değilmi? Donanım konusundan bir sorun oluşmaz umarı. Birde ram takviyeside yapmak istiyorum. 4gb ram'im var 16gb yapabilirmiyim?

Maksimum 8 GB RAM destekliyor şuanki işlemci modeliniz. Eğer yukarıda bahsi geçen i7-640M modelini takmış olsanız o da 8 GB destekliyor.

@egem1923 İ7-640M takarsanız bir sorun oluşmaz. Çünkü sizin laptopun aynısının İ7-640M işlemcili olanı var. Zaten soketi ve güç tüketimleri de uyuşuyor. RAM i de maksimum 8GB a kadar yükseltebilirsiniz. Şu anki işlemciniz ve yükselteceğiniz işlemci de maksimum 8GB RAM destekliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı