Laptop İşlemci Isınıp, Kapanması

Ne yaptıysam laptopun ısınıp kapanma problemini çözemedim arkadaşlar.

Laptop Vestel'in (Casper'a yaptırmışlar).
Abimin eski laptopu kendine yeni bir laptop almış bu laptopta 1-2 senedir kullanılmıyordu. Bana eskiden Crysis bile oynuyordum o bilgisayarda diyor ama şuan 720p video dahi 3 dakika dan fazla oynatamıyor hemen işlemci ısınıyor ve bilgisayar kapanıyor
Sorun işlemcide, bilgisayar boştayken bile 60 derecen aşağı düşmüyor AIDA64 ün CPU testini başlatınca 2 saniyede kapanıyor laptop. Öyle oyun moyun oynamayacağım bilgisayarda hdmi ile TV ye bağlayıp film izlemek istiyorum sadece ama imkanı yok maalesef.

Fanı, bakır boruları ve bilgisayarın temizlenmesi gereken her yerini düzgünce temizledim.
Termal macun kurumuştu yeniledim. (Cooler Master HTK-002 termal macun)
Fanda da bir sorun yok çalışıyor.
(Bu arada bu işlemleri düzgünce yaptım termal macunu da öyle çok sıkmadım)
Yardımınızı bekliyorum.

Laptopun Donanım Bilgileri şöyele:
intel Core i7 2640m CPU @ 2.80GHz
AMD Radeon HD 6610m Graphics ve İntel HD Graphics Family ekran kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
Casper çalıştıktan 2 dakika olmadan kızgın topa döner. Galiba çözümü yok. Serviste müdahale etmezler gibi geliyor. Sorun yok derler büyük ihtimal. Abine ver üniversitededir herhalde. Biraz kaliteli yemek pişirsinler, şarjı 100'e al yolla onlara. Bir iki gün iyi yemek yesinler [emoji16]

Casper çalıştıktan 2 dakika olmadan kızgın topa döner. Galiba çözümü yok. Serviste müdahale etmezler gibi geliyor. Sorun yok derler büyük ihtimal. Abine ver üniversitededir herhalde. Biraz kaliteli yemek pişirsinler, şarjı 100'e al yolla onlara. Bir iki gün iyi yemek yesinler
emoji16.png
:kararsız: Adam çalışıyor ya işinde gücünde ben pişiririm artık yemeği napalım:)

İşlemcinizin hızını düşürmeyi deneyiz. İşlemci eğer %100 çalışıyorsa ısınma yapabilir. Pil simgenizin üzerine gelin. Sağ tık yap> Güç seçenekleri> Hangi planı kullanıyorsanız plan ayarlarını değiştir e tıklayınız>Gelişmiş güç seçenekleri> Aşağı inip En yüksek işlemci durumunuzu(oyun oynamıyorsanız)>%55 yapmayı deneyiniz kesin çözüm olmayabilir ama bir nebze olsada azaltacaktır.

XIGMATEK termal macun denesene
Bir tek termal macun bu kadar büyük bir fark yaratırmı bilemiyorum boşuna para vermek istemiyorum ama bende farkındayım çok iyi bir termal macun kullanmadığımın.
İşlemcinizin hızını düşürmeyi deneyiz. İşlemci eğer %100 çalışıyorsa ısınma yapabilir. Pil simgenizin üzerine gelin. Sağ tık yap> Güç seçenekleri> Hangi planı kullanıyorsanız plan ayarlarını değiştir e tıklayınız>Gelişmiş güç seçenekleri> Aşağı inip En yüksek işlemci durumunuzu(oyun oynamıyorsanız)>%55 yapmayı deneyiniz kesin çözüm olmayabilir ama bir nebze olsada azaltacaktır.
Dediğiniz gibi yaptım. Bunu bilmiyordum , teşekkür ederim. Az da olsa etkiler sanırım.

o 6610m ekran kartı da ısınma konusunda tam bir baş belasıdır. İntel'in HD Graphics modunu kullanırken de mi kapanıyor? Yazın ortasındayız, tavsiyelere ek olarak lütfen bilgisayarınızın fan kısmını kapatmayacak kaliteli bir soğutucu da alın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı