Laptop İşlemci Voltaj Düşürme Güvenilir mi?

novaimpus99

Hectopat
Katılım
21 Temmuz 2016
Mesajlar
887
Makaleler
2
Çözümler
1
i7 7700HQ işlemcisine sahibim ve bu sıcaklarda 80 derece civarlarında dolaşıyor. İnternette voltaj düşürme ile bu sıcaklıkta 10-15 derecelik oynama olduğunu gördüm. Sizce işlemci voltajını düşürmek güvenli mi bir sıkıntı çıkarır mı?
 
Kontrollü bir şekilde düşürürsen sorun çıkmaz. İşlemcilerin voltajları chipset'e göre değişkenlik gösterdiği için her anakartta vesaire farklılık gösterir. Bu yüzden otomatik ayarlamalara pek güven olmaz. Biraz düşürüp stability test yaparsanız sorun olmaz. Termal macun değişimi de derdinize çare olabilir.
 
i7 7700HQ için yükte 80 derece kabul edilebilir bir değer. Eğer 80 derecenin üstüne çıkıyorsa Turbo Boost 2.0'ı devre dışı bırak TDP değerin genelde 35 watt civarı sabitlenecektir undervoltage işlemi yapmana gerek yok. Ama 80 derece üzerine çıkmıyorsa bu işlemleri yapma. Cihazın garanti süresi dolduğunda liquid metal işlemi ile ısıyı ortalama 20 derece, fan sesini %40 civarı düşürebilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı