Laptop işlemci yükseltme

eymenttk

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Laptopumda mevcut işlemci i3 2350M 2.30GHz
Ve i5 3470 3.2GHz yükseltmek istiyorum uyar mı laptopuma?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopumda mevcut işlemci i3 2350M 2.30GHz
Ve i5 3470 3.2GHz yükseltmek istiyorum uyar mı laptopuma?
Hayır. Laptop işlemci değiştirmek demek laptop değiştirmek demektir. (Yani değişemez anlamında anakarta lehimlidir işlemci.)

Biri laptop işlemcisi, diğeri masaüstü. Yani yükseltemezsiniz. Eğer ki başka işlemci düşünürseniz https://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Core_i3_Mobile/i3-2350M_(BGA).html bu sitede soketinize uyumlu işlemciler gözüküyor. Tabii almadan önce TDP değerlerinin uygun olup olmadığına da bakmanız lazım.

Yanlış bilgi, TDP değerinin önemi yok, artacak 5 derece ısı sorun değil.

25W TDP değerine sahip bir laptop 45W TDP değerinde işlemci ile çalışır, chipset açısından bir sorun yok.

4. nesile kadar olan mobil zif & PGA soketlerde TDP sınırı yok.

Yanlış bilgi, TDP değerinin önemi yok, artacak 5 derece ısı sorun değil.

25W TDP değerine sahip bir laptop 45W TDP değerinde işlemci ile çalışır, chipset açısından bir sorun yok.

Zaten 1 tane 45W destekleyen işlemci var, diğer türlü bazı laptoplarda işlemci değiştirirken daha yüksek TDP değerli bir işlemci takarsanız ısı dışında başka sorunlara da yol açabiliyor. T4200 işlemcili bilgisayarımda da bizzat yaşadım.

Zaten 1 tane 45W destekleyen işlemci var, diğer türlü bazı laptoplarda işlemci değiştirirken daha yüksek TDP değerli bir işlemci takarsanız ısı dışında başka sorunlara da yol açabiliyor. T4200 işlemcili bilgisayarımda da bizzat yaşadım.

Core 2 Duo serisinde eski ve yeni işlemcinin FSB hızına göre değişim yapılmalı ve RAM'lerin hızı FSB hızı ile eşit olmalı.

Bazı mobil Core 2 Duo serisi işlemciler her iki tarafında çip olan bellek ister.

Core i serisinde bu durum yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı