Laptop İşlemci yükseltme

can gündoğdu28

Hectopat
Dizüstü bilgisayarımın işlemcisini değiştirmek istiyorum icini actım ve değiştirmem mümkün gibi görünüyor. Sizde hangi işlemciler uyumlu olur pek anlamıyorum yardım edecek arkadaşların önerisini bekliyorum. İşlemcimi paylaştım.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    10,9 KB · Görüntüleme: 121
Bildiğim kadarıyla laptop işlemcileri değişmiyor zaten değişse bile laptop işlemcisi gerekiyor. Laptop işlemcileride ayrı olarak satılmıyor ikinci elde belki bulunabilir ama uyacağını sanmıyorum

Ama aslında değişedebilir benim işlemci A10 9620P anakartın Ryzen 3200u yu desteklediğini ve değişim olabildiğini duymuştum araştırmıştım ama işlemci ayrı satılmıyordu.
tekrar sökecegim pc yi eğer işlemci anakarttan cıkarsa değişir galiba

Laptop işlemcileri anakarta birleşik diye biliyorum.
Laptop anakartlarında işlemciyi sökmek için yuvarlak bir kilit varsa eğer Onu düz tornavida ile çevirince işlemci çıkıyor. Masa üstü gibi soket yatağı görünüyor. Aynı sokette işlemcilerle değiştirilir mi bilmiyorum denemk gerek. Onboard yani anakarta gömülü işlemciler değişmez çıkmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…