Laptop Kernel 41 hatası

tgrlylmz

Decapat
Makaleler
1
7-8 aydır Lenovo Ideapad 700 laptopumda iğrenç ve artık hayattan bezdiren bir sorunla karşı karşıyayım. Başlarda harici ekran kartımla oyun oynarken kapanıyordu GTX950M ile oyun oynarken yani. Sonraları intel/dahili ekran kartımla oynamaya devam ettim çok uzun bir süre kapanmadı. Birkaç ay geçti ve Intel'le oynarken bile PC bir anda yine kapanmaya başladı. Gücü bir anda kesiyor anlamıyorum ve olay görüntüleyicisinde Kernel 41 Power hatası görüyorum. Neyse dedik oyun da oynamayalım artık bu kez açtığımda bile tarayıcıda gezerken bile kapanıyor kafayı yiyiyeceğim artık. 5-6 tane servise gönderdim büyük küçük. Diğerleri sorunu bulamadı 2 tanesi chipset değişecek diyor. Benim anlamadığım şu: Intel ile NVIDIA'nın Chipseti ortak mı yani aynı şey mi bunlar? İkisini kullanmasam bile kapanıyor. Ayrıca pildeyken asla kapanmıyor arkadaşlar NVIDIA ekran kartımla dahi kapanmıyor oyun oynarken anlamıyorum.
Ek olarak 1 senedir SSD mevcut ve sistem ona kurulu.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner programıyla sıcaklıklara bakın sıcaklık sorunu gibi geldi bana pilde performans düştüğü için ısınmıyor olabilir.

Hocam silikonları falan yeni çekildi 2 defa çektirdim hem de. Sıcaklıklara defalarca baktım hatta ekran kartını kastırıp birçok programla ısınmaya anbean baktım fakat ısınmadan bile kapanıyor. Kimse sorunumu çözemiyor. Son çare chipset değişcek veya onarılcak diyorlar onu da bilmiyorlar çünkü içini açıp gözle görülecek bir şey değil dediler. Ben de şu an tek tek RAM'leri çıkararak deniyorum bir ihtimal işte umut.

Pilde kapanmıyor yazmışsınız bu yüzden dedim adaptörü kontrol ettirdiniz mi? Belki de sorun adaptör-dedir.

Hocam yan sanayi 0 bir adaptörle de denedim yine kapanıyordu :/

HDD-SSD, Adaptör ve RAM modüllerini kontrol edin, BIOS'u güncelleyin, ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip güncel sürücüyü yüklemeyi deneyin.
Hocam kapsamlı test yapan programlarda da denedim ram,hdd,ssd sağlamdı hatta az önce de ramleri tek tek çıkartıp tek tek çalıştırdım yine kapanma sorunum değişmedi. Zamanında DDU falan da temizleyip tekrar yükledim yine değişmedi hocam. Bios sürümüm de güncel gibi tam anlayamadım ama. Başka bir adaptörle de denedim yine kapanıyor hocam aklınıza başka neler geliyor artık ömrünü mü tamamladı acaba? 2-3 defa format da atmıştım. Acaba SSD'yi çıkartıp sistemi eskisi gibi temiz bir formatla HDD'me mi yüklesem windows'u? SSD arızası olabilir mi acaba?

BIOS güncel ise, SSD arızalı değilse tek sorun kalıyor o da anakart.
Hocam önce şunu sorayım benim bios tarihim ile güncel olan sürüm arasında 2 ay fark var ama yükleme dosyasına girdiğimde "bios image is equal or older than rom" hatası veriyor versiyonla ilgili sanırım. Ayrıca SSD arızasını nasıl öğrenebilirim az önce dediğim gibi SSDyi iptal edip HDDye tekrar windows kurarak mı hocam?

Hocam önce şunu sorayım benim bios tarihim ile güncel olan sürüm arasında 2 ay fark var ama yükleme dosyasına girdiğimde "bios image is equal or older than rom" hatası veriyor versiyonla ilgili sanırım. Ayrıca SSD arızasını nasıl öğrenebilirim az önce dediğim gibi SSDyi iptal edip HDDye tekrar windows kurarak mı hocam?

BIOS hakkında fikrim yok ama dediğiniz gibi diski değiştirip kontrol edebilirsiniz.

Kernel 41 hatası Windows aniden kapanırsa olur(Mesela desktop'da elektrik kesintisi.).
Batarya da kapanmıyor demişsiniz. Bataryada Cinebench R20, Superposition ve CrystalDiskMark gibi tüm donanımlara yük bindirecek testler yapın.
Adaptör de sorunsuzmuş. Eğer testler kapanmadan biterse sorun anakartta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı