Laptop Kioxia Exceria G2 SSD'yi çalıştırmıyor

Donanımsal olamaz. Disk yönetiminde kırmızı işaretlediğiniz yere sağ tıklayıp başlat demelisiniz. Ayrıca diskpart ile diski seçtikten sonra "convert GPT" komutu verip sonrasında "cre part pri", "format FS = NTFS quick", "assign" komutlarını deneyin.

Hocam orayı SS alamıyorum ama disk yönetiminde kırmızı işaretlediğim diskte başlatma seçeneği kapalı. Yani başlat tuşu soluk renkte ve tıklanmıyor.
Ayrıca dediğinizi yapınca yine parametre hatalı diyor CMD :(

Screenshot_2.jpg

GPT/MBR işlemi disk yöneticisi ilk açıldığında soruluyor disk 1 için, ama hangisini seçersem seçeyim parametre hatalı diyor.

Screenshot_1.jpg

Hocam orayı SS alamıyorum ama disk yönetiminde kırmızı işaretlediğim diskte başlatma seçeneği kapalı. Yani başlat tuşu soluk renkte ve tıklanmıyor.
Ayrıca dediğinizi yapınca yine parametre hatalı diyor CMD :(

Eki Görüntüle 2211669

GPT/MBR işlemi disk yöneticisi ilk açıldığında soruluyor disk 1 için, ama hangisini seçersem seçeyim parametre hatalı diyor.

Eki Görüntüle 2211670
GPT seçin hocam.

Hocam istiyorsanız format USB'si ile veya Linux USB'si ile deneyin. Bu sorun Windows kaynaklı ve başka disk de alsanız yaşanır gibi duruyor.

Hocam başkaları da demiştide, anlamadığım kısım Windows başka SSD'ye kuruluyken nasıl Windows kaynaklı oluyor :D

Ayrıca hocam format USB'si ile deneyin dediğiniz galiba sıfırdan işletim sistemi kurmak oluyor.

Hocam başkaları da demiştide, anlamadığım kısım Windows başka SSD'ye kuruluyken nasıl Windows kaynaklı oluyor :D

Ayrıca hocam format USB'si ile deneyin dediğiniz galiba sıfırdan işletim sistemi kurmak oluyor.
Hocam Windows disk yönetim araçları düzgün çalışmadığından diski başlatamıyor olabilir. Yani sizin kurulu sisteminizin bozukluğu yeni diski sisteme bağlamanıza engel oluşturuyor.

Sistemi kurmanıza gerek yok. Sistem kurulumu için hazırladığınız USB'de disk ekranından bu diski biçimlendirebilirsiniz. Sorunu düzeltse bile bu sefer de harf atarken parametre hatası alabilirsiniz. En azından hatanın neyden kaynaklandığını bulup diskin sorunlu olup olmadığını netleştirmiş olursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı