Laptop kısa devresi

Makaleler
1
Yer
kocaeli, derince
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 işlemci , B450M PRO-VDH MAX anakart , xpg 16gb(2x8) ram.
Merhaba, geçen hafta arkadaşım laptopunda olan sıkıntı için bana danıştı sorun basitti. M.2 SSD vidası gevşediği için çıkmış ve fandan tuhaf ses geliyormuş.
Açtık sorunu düzelttik. Laptopun vidalarını sıktık sorunsuz çalıştırdık. Daha sonra açmaya çalışınca Dell yazıcı geliyor ama Windows açılmadı.
Ertesi gün tuşa basınca hiç açılmadı.

Ben dedim bir açalım bence temassızlık vardır. Bir gün açılıp bir gün açılmaması tuhaf dedim. Kabul etmeyip bilgisayarcıya götürdük ve o da laptop kısa devre olmuş yapacak bir şey yok dedi.

Bilgisayarcıya da pek güvenmiyorum. Acaba devreleri kontrol etmeden aklına gelen tüm seçenekleri demeyip işe yaramadığı için mi kısa devre var dedi? Ya da kısa devre tamiri yapılmaz mı?

Bataryanın bağlantısını kesmeden yapmışsınız diye tahmin ediyorum. Muhtemelen statik elekrikten dolayı IO entegesi yanmış olabilir. Eğer yanan bir entegre varsa tamir olup olamayacağı entegrenin bulunabilmesiyle alakalı.

Öncelikle uzman bir tamirciye götürüp kısa devre yapan kısmın bulunması gerekli ondan sonra tamir olup olmayacağı belli olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı