Kerim Doruk Akıncı
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Bilgisayar Mühendisi
Merhaba arkadaşlar. Laptop'un yaklaşık olarak 5-6. senelerine girişiyle beraber artık kendi kendine kitlenmeye başladı. Bazen daha açılıştaki Windows yükleme ekranları dahi gelmeden pc kitleniyor. Bazen hiç tepki vermiyor. Pc'yi hafifte olsa açık yakaladığım zamanların birinde PC'yi stres testine sokup CPU'ları %100 oranında zorlayıp sıcaklık değerlerini 100 derecelere çıkarmama rağmen PC kitlenmedi fakat bazen de tam tersine hiç bir şekilde response vermiyor ve bu benim hangi parçada sorun olduğunu kestiremememe neden oldu. PC kitlenmesi ile beraber laptop'un kapat butonuna basılı tutmak bile tek seferde çözüm olmayabiliyor ısrarla birkaç defa uzun uzun bas çekler yaparak sonunda PC'yi kapatabiliyorum. Bazen ise kendi kendiliğine pc kapanıyor gibi. Laptop'ta virüs olma şıkkı olmadığına göre donanımsal olarak problem nerededir? Anakart, Harddisk, Ekran kartı 3lemesinden birinde diye sıkıntı düşünüyorum. En ufak mavi ekran hatası almıyorum. Ram soketlerinde belki bir problem vardır diğerek yerlerini değiştirdim yeniden taktım vs ama bu çözüm olmadı sizce nereye odaklanılmalı ne yapılmalı?