Laptop klavyesine içecek döküldü

xivetox

Centipat
Katılım
2 Ocak 2021
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2 gün önce oyun oynarken klavyenin alt kısımlarına ve touchpad kısmına neredeyse 200ML'lik kutunun üçte biri döküldü.

Döküldüğü an hemen peçeteyi kabaca her tarafa tuttum. Touchpadı falan temizledim derken kalan kısımları da ağzımla vakumlamaya çalıştım. Peçete falan derken elimden geldiği kadar temizledim. PC'yi açıp kullandığımda klavye çalışıyordu ve iki kez basma sorunu vs. yoktu. O gün bilgisayarı kullanmaya devam ettim. Sonraki gün açıp baktığımda X, V, C, space tuşlarına basmak çok zor geliyordu. Tuşlar taş gibiydi ve tıklayınca bazen geri sekmiyordu. Touchpad de 3 kez tıkladığımda 1 kez falan algılıyordu. O gün tuşları kullandığımda yavaş yavaş gevşediğini fark ettim.

Yine bilgisayarı kapattım fakat bu sefer kapağını açık bıraktım. Sonuç olarak bugün bilgisayardan yazıyorum ve fark ettiğim şey, sadece X, V, C, space değil tüm tuşlar kullanılmadıkça sertleşiyor, tıklandığında yüksek ses çıkıyor ve sanki tıkladığımda Switch yerinden çıkıyor gibi ses veriyor, bilgisayarı kullandıkça da çoğu tuş gevşiyor ama tam olarak açılamıyor.

Benim şimdi sorum bu duruma uygulamam gereken şey nedir? Kendi düşündüğüm çözümleri mi uygulayayım yoksa daha fazla ellemeden servise vs. mi göndereyim? Servise götürürsem bunun götürüsü ne olur?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı