Laptop kullanıcıları için Undervolt ve Overclock rehberleri hazırlanmalı

SteelFOCUS

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF Gaming F15 FX506LH-HN004 i5-10300H 16 GB 512 GB SSD GTX1650 15.6" Full HD Gaming Laptop
Laptop overclocklamak vs. hakkında insanların bilgisi yok (benim de yok). Çünkü çoğu kişiye göre bunlar riskli geliyor ve bunlar için Türkçe rehberler hazırlanmıyor. Eğer bilinçli bir şekilde yapılırsa çok faydalı olabileceğini düşünüyorum ben.

Benim isteğim bu tür şeylerde bilgisi olan birisinin adamakıllı bir rehber hazırlaması. (Çünkü benim de çok ihtiyacım var 😀).

Laptop overclocklamak vs. hakkında insanların bilgisi yok (benim de yok). Çünkü çoğu kişiye göre bunlar riskli geliyor ve bunlar için Türkçe rehberler hazırlanmıyor. Eğer bilinçli bir şekilde yapılırsa çok faydalı olabileceğini düşünüyorum ben.

Benim isteğim bu tür şeylerde bilgisi olan birisinin adamakıllı bir rehber hazırlaması. (Çünkü benim de çok ihtiyacım var 😀).
Modelden modele değişir risk olayı. Mesela benim laptop normalde bile yanıyor, OC yapsam ne olur acaba.

Intel için= ThrottleStop
AMD için= Universal x86 Tuning Utility
Ardından tüm ayarları teker teker yavaş yavaş 1'er 1'er veya 5'er 5'er veya 10'ar 10'ar yükseltin. Ardından bilgisayar mavi ekran yiyince en son yazdığınız değeri bir daha yazın (10'ar, 5'er, 1'er arttırmadan önce son yazdığınız değer). Bu Overclock.

Underclock'da hepsini düşürüyorsun yavaş yavaş mavi ekran yiyene kadar. Mavi ekran yiyince son değere geri çekiyorsun.
Sorumluluk da kabul etmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı