Laptop Mavi Ekran Sorunu

OceanWave

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Arkadaşlar durduk yere mavi ekran geldi. Nerede sorun var yardımcı olur musunuz lütfen?

Buda Minidump dosyası.

040218-50234-01.dmp

29920778_1888938427846834_1386457926_n.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemde mavi ekran hatasını ilk defa mı alıyorsunuz? BIOS'u son sürüme güncelleyin. Windows Update ile son güncelleştirmeyi çekin.
https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/4kcn40ww.exe
DDU ile güvenli modda Intel ve NVIDIA ekran kartlarını kaldırıp buradan ve buradan gerekli sürücüleri yükleyin. Mavi ekran hatası aldıkça güncel minidump dosyalarını paylaşın.

İlk aldığımda 2 kez falan mavi ekran vermişti ama farklı hataydı. İlk defa böyle hata aldım. Windows 10 hep sorunlu galiba. Yavaşta çalışıyor zaten

Grafik kartı arızası görünüyor.
Alakası yok.

Konu sahibi, bilgisayarda zararlı yazılımlar var. Siz aldığınızda işletim sistemi var mıydı veya Recovery tarzı bir işlem yaptın mı ? Bunları yaptıysan temiz bir kurulum yap. Yapmadıysan sağlam bir güvenlik yazılımı ile sistemi tarat. Ses ve Realtek kablosuz sürücünü, kablolu sürücünü güncelle. MSI araçlarını kaldır.
BIOS güncellemesi yap ve BIOS güncelledikten sonra optimize defaults yap.

Son düzenleme:
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED dxgmms2.sys hatalarının temel sebebini araştırdığınızda genel olarak grafik kartlarıyla alakalı bir problem olduğunu görürsünüz. Yıllardır burada döküm dosyalarından ve raporlardan analiz gerçekleştiriyoruz. Alakalı olup olmadığını bluescreen teşhisi koyduğumuz konulara bakıp çözüme ulaştırıp ulaştırmadığımızı görebilirsiniz.

Bende yıllardır sosyal'de döküm teşhisi yapıyorum. Sosyalde bu işi tam anlamıyla bilen ve ilgilenen iki kişi var. Birisi Murat5038 diğeri de benim.
Daha bluescreen ile bu işlerin olduğunu sanıyorusun ve AIDA raporu isteyerek donanımları görebiliyorsun.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı