Çözüldü Laptop mikrofonu çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

liyow

Centipat
Akadaşlarıma trol için ses değiştirme uygulaması yükledim. Laptopumun mikrofonu çalışmıyor.
Ses kaydedicisinden ses kaydı almaya çalıştım "mikrofonunuz çalışmıyor." diyor.
Discord gibi uygulamalardada sesimi algılamıyor.
+Ve bakıyorum Discord'da mikrofon bölümünde önceden olmayan bir mikrofon çıkıyor bastım değişik bir ses çıktı, kendi mikrofonuma bastığımda ise sesimi algılamıyor.
+"Sterio karışımı relastik audo" yazan yeni gelen bilmediğim mikrofon, hiçbir işe yaramıyor.
++++++++++++Ve yüklediğim ses değiştirme uygulaması herkes tarafından bilinen uygulamalar Voicemod, clowfish falan.
*İşletim sistemim: Windows 10.

Arkadaşlar ben anlayamadım ses değiştirme uygulaması yüklemeye çalıştığımda hep böyle değişik sorunlar oluyor yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar bir de ileride pahalı bir bilgisayar alacağım bu sorun o bilgisayardada mı olacak?
Yani ses değiştirme uygulaması yüklememeli miyim?
Aynı sorun kulaklık mikrofonu, masaüstü PC mikrofonlarında vb... Olur mu?
Çünkü kulaklığımın mikrofonundada sorunlar var. Ses kesiliyor, bazen gelmiyor.
*Ses değiştirme uygulamalarını denediğimde oldu bunlar.
Ne yapmalıyım reset atsam düzelir mi?

Dosya Ekleri

• Ads2ız.png
    Ads2ız.png
    10,9 KB · Görüntüleme: 50
  • A1dsız.png
    A1dsız.png
    104,1 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bildiğim kadarıyla bu tarz ses değiştirme uygulamaları kendi ses sürücüsünü bilgisayara kuruyor ve standart ses sürücüsünü devre dışı bırakabiliyor. Google'da Realtek ses driver vb. arama yapıp size uygun sürümü bulup tekrar ses sürücüsünü kurmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca bu sistem pahalılığıyla alakalı bir durum değil, Windows 10 sürücüleriyle alakalı bir durum muhtemelen. Çoğu sistem de bu tarz durumlar olabilir.

Evet dediğiniz gibi her sistemde olabilir ve işletim sistemiyle alakalı. Ben format attım direkt.
Hiçbir şeyde kalmadı, bence daha fazla uğraşmak yerine sağlıklı bir format atmak daha iyi olur.
Bildiğim kadarıyla bu tarz ses değiştirme uygulamaları kendi ses sürücüsünü bilgisayara kuruyor ve standart ses sürücüsünü devre dışı bırakabiliyor. Google'da Realtek ses driver vb. arama yapıp size uygun sürümü bulup tekrar ses sürücüsünü kurmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca bu sistem pahalılığıyla alakalı bir durum değil, Windows 10 sürücüleriyle alakalı bir durum muhtemelen. Çoğu sistem de bu tarz durumlar olabilir.

Evet dediğiniz gibi her sistemde olabilir ve işletim sistemiyle alakalı. Ben format attım direkt.
Hiçbir şeyde kalmadı, bence daha fazla uğraşmak yerine sağlıklı bir format atmak daha iyi olur.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı