Çözüldü R5 5600X - RTX 4060 sistemde anlık takılmalar oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pispushy

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma anlık drop giriyor. İlk önce Opera kullanırken fark ettim yayın izlediğim sırada anlık donuyor ama mouse hareket ediyor ses gelmeye devam ediyor. Chrome geçtim Opera'dan kaynaklı sandım fakat aynı sorun orada da var. Monitörde sorun vardır deyip 2. monitörü ana monitör yaptım, orada da aynı sorun oldu, hiç oyunda denememiştim ama oyun sırasınd ada anlık drop girdiğini fark ettim. Ne yapmam lazım bilmiyorum, bilgisayarı alalı 1 sene oldu. Ekran kartı 4060, işlemci 5600X, 32 GB RAM takılı, SSD üzerine kurulu her şey. Donanım hızlandırma kapatıp çerezleri sildim ama değişmedi. En çok Opera'da yayın, video izlerken veya normal dolanırken oluyor. Şu an bu konuyu yazarken bile drop girdi, klavyeye basmama rağmen ekranda harf çıkmadı, sonra bir anda toplu bir şekilde yazdı. Sebebini bilen, çözümünü bilen yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncelleme yapmıştım düzelmişti fakat tekrar olmaya başladı. Bilen var mı, yardımcı olabilecek?

Tekrar sorun olunca bu sefer format attımi düzeldi ama 3 gün sonra yeniden olmaya başladı. Anakartımda sorun olabilir mi sizce? Bir arkadaş anakartımın bu sisteme göre düşük seviye olduğunu ve bu yüzden kaynaklandığını söyledi. Anakartım: PRIME A520M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir arkadaşı bilmem, farklı bir disk ile test etmeni önermiştşim zaten.
Bir arkadaşından disk al ve dediğim şekilde dene yada bir bilgisayarcıya makul ücret ver. Test amaçlı disk al, kendi sistemindeki diskleri komple sök aldığın diski tak. Format at ve gelişmeleri bildir.

Bir arkadaşı bilmem, farklı bir disk ile test etmeni önermiştşim zaten.
Bir arkadaşından disk al ve dediğim şekilde dene ya da bir bilgisayarcıya makul ücret ver. Test amaçlı disk al, kendi sistemindeki diskleri komple sök aldığın diski tak. Format at ve gelişmeleri bildir.

Bir SSD ya da HDD alabileceğim çevremde biri yok ama sizin yazınızdan sonra bir aydınlanma yaşadım sorun acaba bu olabilir mi diye düşünmeye başladım. 2 TB SSD var bende ve bilgisayarda gözüken 1.8 1.9 gibi bir şey. Ne zaman boş alan 1 TB'a kadar düşe donma o zaman oluyor sanırım çünkü format atmıştım ve donma olmuyordu ama en son 100GB olan WoW'u indirdim indirdikten sonra donmalar başladı o zamana kadar da PC'de 600 700 emin değilim o kadar GB bir alan kullanmıştım sorun bundan kaynaklı olabilir mi acaba bilgisayarcıya götürüp dediğiniz gibi SSD testi yaptırmayı düşünüyorum.

SSD model Lexar NQ790 2TB NVMe PCI-e Gen4 X4 okuma 7000 MB – yazma 6000 MB M.2 SSD.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı