Laptop mikrofonu görmüyor

REAPERCAME

Hectopat
Laptopuma kulaklığın jak girişini takıyorum mikronu görmüyor. Daha önce böyle bir sorun yoktu son bir hafta içerisinde oldu driverleri kaldırdım. Tekrar güncel halini kurdum yine de olmadı. Ses kaydedicisinde çok az sesimi alıyor uygulama ve oyunlarda ise hiç almıyor. Ne yapmam gerekiyor acaba?

Laptopuma kulaklığın jak girişini takıyorum mikronu görmüyor. Daha önce böyle bir sorun yoktu son bir hafta içerisinde oldu driverleri kaldırdım. Tekrar güncel halini kurdum yine de olmadı. Ses kaydedicisinde çok az sesimi alıyor uygulama ve oyunlarda ise hiç almıyor. Ne yapmam gerekiyor acaba?
Güncel driverlar bazen sorun yaratabiliyor. Laptopunuzun kendi sitesinden kendi modelini girerek orada bulunan driverı denediniz mi?

Ses kaydedicisinde az da olsa sesini alıyorsa mikrofonu görüyordur. Windows'un ses panelinden ayarları kontrol ettiğini varsayıyorum. Sürücüyü kaldır, Windows Update'den de Realtek sürücüsünü indirmesini engelle. Windows kendi temel ses sürücüsünü kuracaktır, Gigabyte laptopta aynı sorunu yaşadım. Her türlü driver denedim düzelmedi, mikrofon sesi hem boğuk hem az çıkıyordu. Temel sürücüyle sorun düzeldi. Şu an halen Microsoft'un sürücüsünü kullanıyorum.

Screenshot (133).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı