Laptop modeli System info'da farklı gözüküyor

rauf.k

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Dizüstü bilgisayarıma Windows 7 X64 bit kurduğum zaman System Info'da baktığımda model HP 2000 208ca gözüküyordu. Şimdi Windows 7 X32 bit kurdum ve System Info'da bakıyorum model HP 635 yazıyor. Şimdi anlayamadım bilgisayarım HP 2000 208 ca mı, HP 635 mi? Ancak ekran çerçevesinin sağ alt kısmında 2000 yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sebebi şu eğer ki 4 GB üstü RAM'e sahip ise cihazın 32 Bit'te üstü çalışmaz 12 GB RAM var diyelim 4 kalır. Sistem tahminen 32 Bit'te verdiği özelliklerle uyumlu modeli gösteriyor olabilir.

Bilgisayarın alt kısmında başka bir etiket var mı? Ya da driverlar için doğrusunu öğrenmek istiyorsanız HP'nin sitesinde seri numarası ile ürün sorgulama var. Link aşağıya bıraktım oradan sorgulayabilirsiniz. Bilgisayarın seri numarasını öğrenmek için komut istemcisini açıp wmic bios get serialnumber yazarak seri numarasını öğrenebilirsiniz.
NOT: Ürün çok eskiyse sorgulama yapmayabilir.

Bilgisayarın alt kısmında başka bir etiket var mı? Ya da driverlar için doğrusunu öğrenmek istiyorsanız HP'nin sitesinde seri numarası ile ürün sorgulama var. Link aşağıya bıraktım oradan sorgulayabilirsiniz. Bilgisayarın seri numarasını öğrenmek için komut istemcisini açıp wmic bios get serialnumber yazarak seri numarasını öğrenebilirsiniz.
NOT: Ürün çok eskiyse sorgulama yapmayabilir.

Dediğiniz gibi yaptım. Command ekranında bataryanın altında yazılan seri numarasından farklı seri numarası çıktı. Bataryanın altında da model olarak hp 2000 208 CA yazılmış

Dediğiniz gibi yaptım. Command ekranında bataryanın altında yazılan seri numarasından farklı seri numarası çıktı. Bataryanın altında da model olarak hp 2000 208 CA yazılmış
Yazdığım komut anakart seri numarasını buluyor olabilir, kusura bakmayın. Cihazın seri numarası ile anakart seri numaraları farklı olabiliyor. Cihazın altında da HP 2000 2008 CA yazıyorsa doğrudur. Neden 2 tane farklı model görüyorum diye soracak olursanız @murat_boy93 hocamın dediği gibi farklılık gösteriyor olabilir.

%99.99 Windows 7 X64 kurarkenki sonucu alacaksın ama beklemedeyim merakla.
Hayır sonuç 32 bit sistemde olduğu gibi gösterdi. Belki de ben yanlış hatırlıyorum. Belki bataryanın altındaki yazıyı windows 7 x64 de gördüm sanmışım. Çok uzun süre önce windows 7 x64 kurdum da. Bu duruma göre o zaman ana kart değişilmiş mi?
6 ram kullanıyorum

Hayır sonuç 32 Bit sistemde olduğu gibi gösterdi. Belki de ben yanlış hatırlıyorum. Belki bataryanın altındaki yazıyı Windows 7 X64 de gördüm sanmışım. Çok uzun süre önce Windows 7 X64 kurdum da. Bu duruma göre o zaman anakart değişilmiş mi?
6 RAM kullanıyorum.

Laptoplarda anakart değişimi öyle basit bir şey değildir. O kadar uğraşacaklarını sanmam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı