Laptop monitörünü OC yapmak

W0LK

Kilopat
Daha fazla  
Ben yakınlarda yeni bir Gaming laptop almıştım ama ekran tazeleme hızı beni tatmin etmemişti. Sonraları düşündüm ki belki de OC yapabilirim ama tehlikelerini bilmiyorum açıkcası. Sizden de yardım almak istedim. Laptop modelim: Acer Nitro 5 AN515-54-57MG. 60Hz'de monitor hedef ise 70-75 Hz'e çıkartmak. Sizce 70 Hz çıkartmak ne gibi zararlar verir laptopa? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam internetteki konularin %99.9'unda bunun guvenli oldugunu okuyabilirsiniz. Sadece konuyu derinlemesine arastirirken 1 kisinin monitorunu yaktigini buldum.
PSA: You can now overclock your laptop monitor [intel/intel+optimus] 165.post ekranini yakmis. Ayrica konu hala gunceldir. 2017'de yazilmis olsa da birebir uygulayabilirsiniz. Youtube'da tutoriallar da var.
Kendi monitorumu 60Hz'den 64'e OC'layabildim. Bir baska konudaki arkadas da yine 60Hz olan cihazini 73'e kadar OC'layabildi. Lenovo L340 kullaniyorum. Arkadas HP kullaniyordu.

Son düzenleme:
Bende laptop kullanıcısıyım. Monster 144hz ekrana sahip. Konudaki CRU programıyla değilde direkt Technopat'ın youtube kanalında anlattığı gibi nvidia denetim masasından özel çözünürlük oluşturarak yaptım ve max 146hz oldu ekran daha yüksek hz değerlerinde görüntü bozuluyor , ekranda çizgiler oluşuyor. Aynısını harici 144hz monitör bağlayarakta denedim o da 146hz den yukarısında bozuluyor.
Sorum: Bu özel çüzünürlük oluşturma programı (CRU) monitörde oluşan bozulmaları düzeltiyor mu yoksa nvidia denetim masasındaki yapılan işlemin aynısını mı yapıyor ?

60hz monitörleri 75 , 80 hz yapanları görünce bende 180hz kullanabilirim herhalde demiştim ama 146 da kaldı 2 hz için fabrika değerlerini bozmıyayım diye 144 e geri çevirdim.
Kullandığım harici ekran Asus VG248 144hz
PC monitörü ile 79Hz'e kadar çıktım 80 denediğimde "out of range" hatası verdi bir tehlike yaratmadı bende. Tabi 80Hz sınırını bulana kadar 120Hz bile denedim. :)
Yaptığın işlemi nvidia denetim masasından mı yaptın cru programı üzerinden mi ? İkisinin arasında bir fark var mı ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı