Laptop NVIDIA ekran kartını görmüyor

Uzun uzun yazmışsınız teşekkür ederim. Fakat üzülerek söylüyorum bunları defalarca kez yaptım. Sonuç aynı maalesef sizi de ugrastirdiysam kusuruma bakmayın.
Estağfurullah, ekledikten sonra aynı yerden yüksek performansı ve güç seçeneklerinden de yüksek performansı seçtiğinizi varsayıyorum.
Burada da ilgili oyunu açınca göremiyorsunuz değil mi?
Kusura bakmayınız bildirim altta kalmış. NVIDIA denetim masasında şunu yapmanızı rica ediyorum:
Sol taraftaki listeden; 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Program Ayarları > Ekle > İlgili oyunu seçiniz > Programa ekle deyiniz.
Not: İlgili oyunu seçiniz kısmında ilgili oyun listede yoksa "Gözat" diyerek exe dosyasını eklemeniz gerekecektir.
Eki Görüntüle 2203074Eki Görüntüle 2203068


Not: Harici GPU ile çalışıp çalışmadıklarını kontrol için şu yolu da deneyebilirsiniz eğer emin olamıyorsanız:
Masaüstü > Bildirim Anında GPU Etkinliği Simgesi Görüntüle tikleyerek etkilenştirirseniz
Eki Görüntüle 2203060

görev çubuğunda sağ alta böyle bir simge gelecek:
Eki Görüntüle 2203064
Buna tıkladıktan sonra açıkken ilgili oyuna girip kontrol eder misiniz? Oyuna girince oyun listede yer alıyor mu almıyor mu? Almıyorsa dahili GPU aktif, alıyorsa harici GPU aktiftir.
Eğer öyleyse bir de aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcıya gelerek devre dışı bırakmayı dener misiniz? BIOS üzerinden de bırakabilirsiniz ama hem BIOS eski (ayarı bulması dert) hem sürekli harici GPU kullanır sistem.
 
Estağfurullah, ekledikten sonra aynı yerden yüksek performansı ve güç seçeneklerinden de yüksek performansı seçtiğinizi varsayıyorum.
Burada da ilgili oyunu açınca göremiyorsunuz değil mi?

Eğer öyleyse bir de Aygıt Yöneticisi'nden görüntü bağdaştırıcıya gelerek devre dışı bırakmayı dener misiniz? BIOS üzerinden de bırakabilirsiniz ama hem BIOS eski (ayarı bulması dert) hem sürekli harici GPU kullanır sistem.

Geç yanıt verdiğim için özür dilerim. Suruculeri defalarca silip yukledim yeniden başlattim cihazı fakat anlık aktif oluyor ardından geri devre dışı kalıyor. tüm videoları forumları gezdim,her şeyi yaptım sonuç yine aynı Intel'in dahili kartını Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakınca harici aktif oluyor fakat oyun başlatınca çok kasıyor çekilmiyor yani bir şekilde kendi kendine geçmesi lazım ayarlardan Intel aktif olunca yüksek ve güç tasarrufu modlarininin ikisinde de Intel mevcut yani ne yapsam işin içinden çıkamadım BIOS'tan denedim öyle bir ayar bulamadım sanırım tamirci son çare.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı