Laptop Önerisi

Fırat Taş

Hectopat
Ben Yeni Bir leptop alacagım da sizden yardım istiyorum. 2000bintl gibi bi bütce var. Bana leptop önerin 2.500 tl'ye cıkana kadar olabılır. Bide leptop ısınırsa ne yapcagım hakkında bilgi verir msinz?

Bende cevap yazim dedim. Bence GTA 5 maximum sistem gereksinimleri yeni nesil oyunları kaldırabilir. Demek istediğim GTA 5'in maximum sistem gereksinimleri bana yeter GTA 5 gibi güzel oyunları çalıştırabilecek bir bilgisayar almak lazım ben de buna göre sana öneri leptop yazacam çünkü; GTA 5 maximum sistem gereksinimleri süper.

Öncelikle sabit disk olarak SSD'yi önerim çünkü; SSD sabit diskin yazma hızı çok fazla.

SSD yazma ve okuma hızı: 500/550 mb yazma okuma hızlarına sahiptir.
Normal sabit diskler çok daha azdır tam bilemiyorum ama 3 basamaklı bir rakama bile ulaşamaz diye düşünüyorum.

120 GB'lik bir SSD işini görecektir ; ama benim aradığım sitede 16 GB'lik var ben sana şuan bilgimin yettiğince sistem önersi vermeye çalışacağım.

GTA 5 gibi güzel oyunları SSD ye kurarsın. Zaten normal sabit disk olması lazım SSD'tiler pahalı 4 tane SSD alacak paran var mı bilmiyorum neyse normal sabit disk WD marka ve 1TB ve ya üstü iyidir.

RAM olarak:

Minumum: 8 GB
Maksimum: 16 GB

Bu anlattıklarım belki 2500 TL'nin üstüne çıkacak ama en sonda sana uygun leptop markasını vereceğim.

İşlemci:

Rahat bir oyun deneyimi istiyorsan
İntel i7 3930K 6 Core x 3.06 GHz veya AMD FX8150 8 Core x 3.6 GHz 4 veya 8 çekirdekli olur.

Yukardaki GTA 5 için öneri yandaki benim tavsiyem ; ama tavsiyem
Core i7 3770K zaten yeni nesil oyunla ghz çok istiyor. Bazılarının Ghz'si 3'ten başlıyor bundan dolayı bu seçimleri yaptım.

Ekran kartı önerim:

NVIDIA GeForce GTX 680 2 GB bildiğim kadarıyla piyasadaki en iyi ekran kartlarından biri.

Unuttuğum bir şey varsa söyle ya da yanlış yazdığım.

Şimdi leptop önerisi;

Leptop veremdim çünkü SSD'li yoktu ama SSD sen takarsan bir tane öneri verim.

Kardeşim ben bir özelliği beğensem öbürünü beğenmiyorum ama benim için ASUS eniyi bilgisayar üreticilerinden ondan 3 seçenek var.

Link1:
VATAN COMPUTER - ASUS - S550CM-ULTRABOOK TOUCH CORE

Link2:
VATAN COMPUTER - ASUS - N56VZ NOTEBOOK CORE

Link3:

Link4:

Link5:
VATAN COMPUTER - ASUS - U500VZ NOTEBOOK CORE

Son düzenleyen: Moderatör:
Saol en azından bir yanlışımı gördüm. Sizi de yanlış bilgilendirdiğim için özür dilerim. Tam istediğim gibi bulamıyınca asus'un 2000-2999 intel core i7 ve 1t seçeğini işaretledim.

Abicim eğer bi oyuncu leptobu arıyosan sana hp pavilion g6 önerebilirim içinde 500 gb H.D.D var aytıca AMD Readon HD 7670M ekran kartı var istersen link atıyorum buyur. :)

HP Pavilion g6-2303st D4M78EA (W8) | Bimeks - Teknolojinin Kalbi Burada Atıyor

Not:Bende bundan almayı düşünüyorum güzel bi leptop :)...
Bak bilmeyen kardeşim. Seçtiğin HP bir oyun laptobu değil. Multimedia laptopudur. Oyun laptobu MSI - MSI GE70 2OE-049XTR Core i7-4700MQ 8GB 128GB SSD 750GB GTX765M 2GB 17.3" Full HD FreeDos - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş işte budur. Hem yeni nesil işlemci hem Nvidia 7 serisi ekran kartı ki çok başarılı. Tavsiyem msı Ge serileridir.

Abi diyeceğim, resme bakınca büyüksün çok sağ ol. Ben de böyle bir şey arıyordum. Hem de MSI çok iyi bir marka tek sorun ekran kartı gömmeli mi? Yoksa gömmeli değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Abi diyeceğim, resme bakınca büyüksün çok sağ ol. Ben de böyle bir şey arıyordum. Hem de MSI çok iyi bir marka tek sorun ekran kartı gömmeli mi? Yoksa gömmeli değil mi?
Bu gibi oyun bilgisayarlarında Mxm portu olur. Msı'da da bu port var yani ekran kartı değiştirilebilir. Fakat Türkiye'de ekran kartı satılmıyor mecbur yurt dışından alınması lazım ki biraz uğraşlı Recep beyin böyle bir ekran kartı alımı var oradan araştırabilirsin. Dipnot: Önerdiğim bilgisayardaki ekran kartı seni kasmadan 3 sene götürür ki o zaman düşünebilirsin ekran kartı alımını.:cool:

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı