Laptop optimal sıcaklık için termal macun önerisi

cLavoS

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, görselde boşta ve kendi kullanımımda yükte sıcaklıklar ve kaynak tüketimi gözükmekte. Oyun oynamıyorum ve genelde bundan daha ağır kaynak tüketimine nadiren çıkıyorum. Harici ekran kartım bulunmamakta ve amacım sıfıra yakın ses ile Laptop'ımı calıştırabilmek.
Cihazı oradan oraya çok taşıyıp durmasam sıvı metal düşünüyordum fakat çanta içerisinde sallanmaması pek olası değil.
Yaklaşık 1 sene önce aldım ve hiç termal macun değişmedi henüz, 2 3 ayda bir cihazın içini açıp temizliyorum yani fanların arasında saç toz vs bir şey yok. Fakat son zamanlarda fandan gelen uğultu artmaya başladı ve çok zor duyulsa bile olabildiğince sessiz çalıştırmak istiyorum. Güzel bir termal macun arıyorum ve sonrasında fanı söküp pasif soğutmadaki performansı nasıl olacak gözlemlemek istiyorum.
Türkiye'de kaliteli F/P seçeneklerim nelerdir? Ve PTM7950 gibi thermal padler ile kasaya temas ettirerek soğutma sistemine katkı sağlamayı düşünüyorum. Nereden satın alabilirim?

Kısaca; hangi termal macun ile bu kullanım seviyesinde, sürekli 45 derecenin altında kalabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı