Laptop overclock etme

Kirrik67

Hectopat
Katılım
22 Eylül 2020
Mesajlar
833
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar laptopumda i3 3120M işlemci var. Taban frekansı 2.50 GHz ama CPU her zaman 2.20 GHz'de çalışıyor. Ben bu laptopu zaten ya satacağım ya da atacağım. Bu riske girmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Fanım yeni temizlendi ve yükte en fazla 45C sıcaklıkta çalışıyor ısınmada problem olmaz yani. Yapanları gördüm yardım eder misiniz?
 
Laptop BIOS'u karışıktır hiç ellemeyin.

Intel Extreme tuningden yapılıyormuş ama bende bir dosyayı yüklemediği için açılmıyor program ona nasıl bir çare bulabilirim?

Hızaşırtma yapsan bile alacağın performansa değmez cihaz da alev alır. Ayrıca güç sorunu nasıl çözeceksin? Yapanları gördüğünü söylüyorsun senin cihazının tıpkısının aynısı mıydı? Modelden modele çok fark olur ayrıca o işlemcinin çarpan kilidi açık mı ki?

Çarpan kilidimi falan bilmiyorum BIOS'ta öyle bir yer yok OC için programlarla olmaz mı?
 
Yapsanız bile şu olur senaryolar:
1- Aşırı ısınma, ısınmadan dolayı ya çip zarar görür ya da BIOS bu sıcaklığın anormal olduğunu düşünüp performansı düşürür.
2- Güç sorunu, anakart buna izin verecek şekilde tasarlanmış mı? Batarya ya da şarj aleti ile bu cihazı besleyebilecek misiniz?
3- Dizüstü bilgisayarların amacı bu olmadığı için siz frekansla oynayınca ilk önce cihaz kapanacak Boot sorunu olacak ve sizi BIOS menüye atacak ve kendisi ayarları sıfırlayıp sizden kaydedip çıkmanızı isteyecek.
 

Geri
Yukarı