Laptop Overclock İşlemini Geri Alma

Turbo Core teknolojisini devre dışı bırakacaksın o zaman. 2,5GHZ standart değeridir, 3GHZ hıza otomatik olarak Turbo Core teknolojisi sayesinde çıkar, bunda bir sakınca yok.

Evet dediğiniz gibi turbo core u devre dışı bırakınca 2.5 ghz oluyor ancak yeniden başlatınca tekrar 3.0 ghz´e dönüyor sabit yapamazmıyız ?
 
Screenshot_6.png
Screenshot_5.png
Eki Görüntüle 124710 Eki Görüntüle 124709 Eki Görüntüle 124710
BIOS'dan ayarları kaydediyor musun?
Turbo core´u kapatıp yeniden başlatırken bios´a girip ayarları kaydettim. Şimdi overdive programını başlatamıyorum uyarı veriyor.
CPU-Z programının değerleri resimdeki gibi core vıd 1.325 v. artmış gibi gözüküyor.Eki Görüntüle 124709
 
Son düzenleme:
Bak dostum voltaj değerinde veya işlemci frekans hızında bir anormallik yok, en başta zaten 25Multi değerini gördüğüm için bunu söylüyorum.
Voltaj ayarlarının falan arttığı yok, işlemci 3GHZ hızdayken frekansın 1,32 olması normaldir, 1,32 voltaj ise standartdın üzerinde değil zaten.

Turbo Core ayarını nereden kapatıyorsun? Anlattıklarında gariplik var. BIOS'dan kapatırsın, kullandığın anakartın markasına göre F10 tarzı bir tuşa basarsın, otomatik kaydedip çıkar ve yeniden başlatır zaten. Yeniden başlarken BIOS'a girip zaten kayıtlı olan ayarları kaydetmenin ne mantığı var? Sen yanlış yapmış olmalısın.

AMD Overdrive programının hangi sürümünü indirdin? işletim sistemin be BİT değeri ile uyumlu sürüm mü? Eğer öyleyse bir alt modeli dene.
 
İşletim sistemim windows 10 pro 64 bit amd overdrive programınıda ana sayfasından son sürüm indirdim.
Siz hangi turbo core`den bahsediyorsunuz ? ben amd overdrive programında olan turbo core´den bahsediyorum, ayrıca bios´a girmeden bios ayarlarını nasıl kaydedeceğim ?
 
Sevgili arkadaşım net bir biçimde tekrar ediyorum senin için :)

Şuan işlemcinin veya grafik işlemcinin voltaj veya frekans değerlerinde standardın dışında bir şey yok.
Turbo Boost teknolojisi de standardın dışında değildir, otomatik olarak devrede olarak gelir, sen istersen kapatırsın.

Ben Turbo Boost teknolojisini kapatmanın sana hiçbir faydası olmadığını belirtmek istiyorum, korkulacak bir teknoloji değil, aksine yararlı bir teknoloji.
İlla kapatacağım dersen de bu işleri yazılımsal olarak değil, direkt olarak BIOS'dan yapman çok daha sağlıklı olur diyorum.

Şimdi sen Turbo Boost teknolojisi kapatmak istiyor musun bunu söyle :) BIOS'dan yapman gerekenleri anlatırım. Gerek olmadığını, yukarıda belirttim.
 
Son düzenleme:
Sevgili arkadaşım net bir biçimde tekrar ediyorum senin için :)

Şuan işlemcinin veya grafik işlemcinin voltaj veya frekans değerlerinde standardın dışında bir şey yok.
Turbo Core teknolojisi de standardın dışında değildir, otomatik olarak devrede olarak gelir, sen istersen kapatırsın.

Ben Turbo Core teknolojisini kapatmanın sana hiçbir faydası olmadığını belirtmek istiyorum, korkulacak bir teknoloji değil, aksine yararlı bir teknoloji.
İlla kapatacağım dersen de bu işleri yazılımsal olarak değil, direkt olarak BIOS'dan yapman çok daha sağlıklı olur diyorum.

Şimdi sen Turbo Core teknolojisi kapatmak istiyor musun bunu söyle :) BIOS'dan yapman gerekenleri anlatırım. Gerek olmadığını, yukarıda belirttim.

Evet dediklerinizde çok haklısınız ama yinede kapatmayı anlatırsanız çok sevinirim.
Bir soru daha işlemci frekansının inip çıkması normal mi ?
Laptop ´u Şarjdan çıkardığımdaki değerler resme bakın lütfen.
Screenshot_7.png
 
Son düzenleme:
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı