Hasan Topçu
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar, öncelikle elimde Monster Abra A7 V12.2 marka laptop var sorunum şu şekilde oyun sırasında resimlerdede görüldüğü gibi 86 dereceye varan stabil GPU sıcaklığı alıyorum işlemcide aynı şekilde o sıcaklıklarda. Sistemi oyunlarda çok zorlamıyorum yani Ultra'da oynatma vs şeklinde tavsiye edilen ayarlarda oynuyorum. Cihaz henüz 1, 5-2 aylık termal macun toz vs ile alakalı olduğunu düşünmüyorum fakat kasanın hava akışının pek iyi olmadığı bir ihtimal olabilir. Onun dışında resimde görülen sıcaklıkta laptop sarja takılıdır, maksimum performans modu vs açık oyunda gördüğünüz gibi zaten NVIDIA ekran kartı kullanmakta. RDR2 oynadığımda 2 hafta önce falan maksimum 80 derece görüyordum Borderlands 3 medium-High ayarlarda 86 ve bugün Cyberpunk "Low" ayarlarda 88 derece GPU ve 90 derece işlemci sıcaklığı görmemle bu optimizasyon özürlüsü oyunu kapatıp silmemde bir oldu.
Ek olarak bir ara amatör olarak MSI Afterburner'dan çok hafif değişikliklerle Memory Clock-Core Clock ayarını yükseltmiştim test etmek için ama sonra sıfırladım belirtmek istiyorum. Monster kontrol paneline göre fanlar %100 çalışmakta oyun esnasında o konudada herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Uzun süreli bu sıcaklıklara maruz kalmada ekran kartının kendine zarar vereceğinden korktuğum için tavsiyelerinizi bekliyorum.
Laptop normal masaüstünde çalışırken sıcaklık değerleri normal görev yöneticisine baktığımda işlemci veya belleği zorlayan bir uygulamada yok kontrol ettim. Sürücüler vs her şey güncel.
Yük altında değilken masaüstünde 44-55 derece arası GPU CPU sıcaklığı alıyorum. Çok detay verdim ama şunu da ekleyeyim aklınızda soru kalmaması için bu değerler Laptop sert yüzeydeyken alındı yani yatakta vs kullanıp hava akım noktalarını engellemiyorum.
Sistemim:
Ek olarak bir ara amatör olarak MSI Afterburner'dan çok hafif değişikliklerle Memory Clock-Core Clock ayarını yükseltmiştim test etmek için ama sonra sıfırladım belirtmek istiyorum. Monster kontrol paneline göre fanlar %100 çalışmakta oyun esnasında o konudada herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Uzun süreli bu sıcaklıklara maruz kalmada ekran kartının kendine zarar vereceğinden korktuğum için tavsiyelerinizi bekliyorum.
Laptop normal masaüstünde çalışırken sıcaklık değerleri normal görev yöneticisine baktığımda işlemci veya belleği zorlayan bir uygulamada yok kontrol ettim. Sürücüler vs her şey güncel.
Yük altında değilken masaüstünde 44-55 derece arası GPU CPU sıcaklığı alıyorum. Çok detay verdim ama şunu da ekleyeyim aklınızda soru kalmaması için bu değerler Laptop sert yüzeydeyken alındı yani yatakta vs kullanıp hava akım noktalarını engellemiyorum.
Sistemim:
- Intel i5-10300H-2, 5GHz Turbo Boost ile 4, 50GHz
- 4 GB GDDR6 NVIDIA GTX1650 Ti 128Bit
- 16 GB (2x8GB) DDR4 2933MHz
- 250GB WD Blue sn550 M.2 SSD
- Fan Max RPM hızı SOL: 4401 SAĞ: 5586
Son düzenleme: