Laptop parçası çalınmadığını nasıl anlarım?

DarkJester

Hectopat
Herkese merhabalar, öncelikle ben yakın zamanda laptopımı temizlemesi ve menteşesini tamir etmesi için bilgisayarcıya vereceğim. Fakat bulunduğum yere daha yeni geldiğim için güvenilir bilgisayarcı bilmiyorum, bu yüzden de güvenmiyorum. Bilgisayarcının sistem parçalarından çalıp çalmadığını nasıl anlayacağım?

Not: Donanımdan vesaire hakkında detaylı bilgi sahibi değilim, üstünkörü bilgim var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arama kısmına DxDiag yaz orada sistemdeki ve ekrandaki her şeyi not al eğer senin not aldığın gibi çıkmazsa hayırlı olsun parçan gitmiş demektir.

HDD'yi anlarsınız zaten bilgisayarıma tıklayarak. RAM için CPU-Z programını kurun.

Dxdiag, ve CPU-Z gibi uygulamalar ile bilgisayardaki bileşenleri not al, SS al daha sonra geri geldiğinde karşılaştırmasını yaparsın.

CTRL+R -> Dxdiag
CPU-Z'de uygulama internet'den indirebilirsiniz.

RAM HDD varsa SSD eğer işlemcin sökülür işlemci ise daha düşük takabilirler.
Eğer SSD varsa onu HDD ile değiştirebilir.

Laptopların çoğunluğunda ekran kartı ve işlemci sökülmüyor o yüzden HDD ve RAM'i kontrol etmelisin dedim. Arkadaşların dediği gibi alternatif olarak CPU Z ile de kontrol edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…