Laptop pil sağlığını korumak için neler yapılmalı?

BY LEWU

Hectopat
4 günlük bilgisayarımın pil ömrü sizce nasıl?
%20-80 arasında kullanmaya özen gösteriyorum.
Pil sağlığı için önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

ergher.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
4 günlük bilgisayarın pil ömrünü de sormazsın :)
Prizden hiç çıkarmadan kullanıyorum genelde. Bundan önceki kullanımlarımda öyleydi, bundan sonra da öyle olacak :)

Bilgisayarlar için kesin bir yöntem yok. Donanıma göre çok farklı dayanıklılığa sahip bataryaları. Özellikle Gaming modellerde batarya çok da uzun süreler dayanmaz. Pek bir şey yok açıkçası korumak için, en fazla batarya kullanımında pil ayarını, maksimum pil ömrü olarak ayarlayabilirsiniz.

4 günlük bilgisayarımın pil ömrü sizce nasıl?
%20-80 arasında kullanmaya özen gösteriyorum.
Pil sağlığı için önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

Eki Görüntüle 1613983
Hocam pil sağlını en uzun süre bilgisayarı prize takılı kullanırsanız alırsınız. Benim deneyimim sonucu bilgisayarımı ilk aldıgımda ilk 4 ay pilde kullandım şarj edip kullanıp şarjı bitince tekrar taktım bu sureç içerisinde pil sağlığım %24 azaldı o zamandan beridir şarjda kullanıyorum laptopumu lazım olmadıkça pilde kullanmıyorum ve hala oran aynı durumda hiç artmadı.

Pil kullanımım DENGELİ. Laptop'um oyun bilgisayarı kategorisinde olduğu için neredeyse hiç çıkarmıyorum prizden. Normalde 2 saati ancak bulurken seneler sonra 1 saate düşer herhalde. Önemli mi, değil çünkü kapasiteleri bu kadar ve 10 dakika daha fazla kullanmak için verimliliğinizden ve odağınızdan çalmış olursunuz kabloyu şimdi çıkar sonra tak vb. şeyler yaparken.

Yani telefon gibi 20-80 arasında kullanmak zor laptopları aslında. İşi abartırsan laptopu şarj ederken kullanmaman da gerekir. Ama o kadar abartmaya gerek yok tabii.

Ben "Acer care Center" yazılımından şarjda iken pili %80 de tut özelliğini kullanıyorum. Bu tarz pil yüzdesini sabit tutan uygulamaları araştırabilirisiniz.
Omen Gameing Hub da böyle bir özellik yok. Önerdiğin bir uygulama var mı güvenilir.

Bilgisayarın donanımları: 12th i5 12500h, 3050ti, 16gb ram.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı