Laptop Power tuşu 3saniye yanıp sönüyordu sonradan tamamen çalışmadı

tunaswk

Yoctopat
Katılım
17 Ağustos 2022
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hocam merhaba hızlı geri dönüş sağlarsanız sevinirim benim HP victus 16 tipi bir laptopum var bu laptopa ben çok az miktarda kahve dökmüştüm ve çalışmaya devam etmişti sonra kapatıp açtığımda Power tuşuna basıldığında 3 4 sn civarı yanıp sonuyordu belki anakartta problem vardır diye tamirciye goturcektim (garantisi var hala 11 ay) sonraki gün çalıştı bende kullandım rahat rahat aklımdan demek ki bir sorun yokmuş diye geçti fakat bugün tekrar aynısı oldu ve ben bunun Power tuşundan kaynaklandığını düşünüp Power tuşunu söktüm sonrasında gene 3 snye yanıp sonuyordu geri takamadim en sonunda Japon yapıştırıcısıyla yapistirmayi denedim ve bu sefer tamamen bozuldu laptopumun açılmasının Power tuşu dışında başka bir yöntemi var mıdır büyük ihtimal sorun batarya veya anakartta teknik servis bunu sizce garanti kapsamına alır mi?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220817_163012.jpg
    IMG_20220817_163012.jpg
    146,8 KB · Görüntüleme: 26
Garantiye alınmaz ve bariz klavye problemi var sıvı döktüğünüz için klavye bozulmuş teknik servis klavyeyi değiştirmeye uğraşmaz direkt üst kasayı değiştirir o da pahalıya patlar.

Power tuşu dışında pili sökerek pil sökülü güç kablosu takarak açarsın veya şase yaparak açarsın da şase yaparken daha kötü hale de getirebilirsin.
 
Garantiye alınmaz ve bariz klavye problemi var sıvı döktüğünüz için klavye bozulmuş teknik servis klavyeyi değiştirmeye uğraşmaz direkt üst kasayı değiştirir o da pahalıya patlar.

Power tuşu dışında pili sökerek pil sökülü güç kablosu takarak açarsın veya şase yaparak açarsın da şase yaparken daha kötü hale de getirebilirsin
Birde hocam kısa devre yaptirirsam biostan açma kapama tuşunu baska bir tuşa aktarabiliyor muyum mesela hiç bir işe yaramayan şu tuşa
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220817_171841.jpg
    IMG_20220817_171841.jpg
    108,5 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Hocam ikinizide de teşekkür ederim öncelikle bu nasıl olucak ztn hep güç kablosu takılı kullanırım labtobu power tuşuna basmadan otomatik olarak açılıyor mu pil çıkarılınca??
Bios pili sökülünce bazı bilgisayarlarda evet hepsinde değil ama. Pil söküldüğünde bazı bilgisayarlarda prize takılınca otomatik açılır.
 

Geri
Yukarı