Laptop prize takılıyken oyun oynamak sorun çıkartır mı?

UTKU123161

Hectopat
Eski bir bilgisayarım var ve yakın zamanda bir laptop alacağım. Ancak günde 10 saat falan başında duruyorum bu yüzden şarj sıkıntım var. Bataryayı çıkartıp prize takılı oynasam bir sıkıntı olur mu? Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bir bilgisayarım var ve yakın zamanda bir laptop alacağım. Ancak günde 10 saat falan başında duruyorum bu yüzden şarj sıkıntım var. Bataryayı çıkartıp prize takılı oynasam bir sıkıntı olur mu? Önerilerinizi bekliyorum.
Yaklaşık 5 bucuk yıldır o şekilde oyun oynadım. Bir sorun olmadı. Ayrıca bataryayı çıkarsanızda çıkarmasanızda batarya zaten eskiyor. Leptop almanızı tavsiye etmem yapabiliyorsanız bilgisayar toplayın.

Benim anlamadığım telefonların bataryası ile laptopların bataryası arasındaki fark nedir? Telefon prize takılıyken oynamak sakıncalı, laptop prize takılıyken oynamak neden sakıncalı değil? Yoksa herkes kafasına göre bir şeyler mi söylüyor.

Başıma geldiği için söyleyeyim prizde uzun süreli oynamak istiyorsanız bataryayı sökmeyi unutmayın yoksa ileride batarya bozulacaktır. Prizde bataryasız oynar iseniz hiçbir sıkıntı çıkmaz. :)

Benim anlamadığım telefonların bataryası ile laptopların bataryası arasındaki fark nedir? Telefon prize takılıyken oynamak sakıncalı, laptop prize takılıyken oynamak neden sakıncalı değil? Yoksa herkes kafasına göre bir şeyler mi söylüyor.
Sebebi laptop bataryaları herkesin söylediği gibi telefon bataryası ile aynı sanılıyor ama değil. Laptop batarlayalı hücrelerden oluşur. Yani hücre dediğini kalem pil yada telefon bataryası gibi düşünün. 8 hücreli bir batarya her hücre 5.000 Mah olsa yani bir telefon bataryası kadar. 8 ile çarptığımızda 40.000 Mah batarya elde edilir.
Sizin sorunuza gelecek olursak laptopların bataryasınada zaten veriyor vermiyor değil ama bu zarar telefonlardaki gibi kendini hemen belli etmiyor. Telefonda tek hücre 3.500 4.000 Mah batarya var. Ama laptopta 4 yada 8 hatta yenileri var bilmem kaç hücreli her hücre 4.000 ile 5.000 Mah arasında değişiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı