İnceleme Call of Duty: Infinite Warfare - Hikaye modu

Makaleler
2
Daha fazla  
CoD, özellikle MW (OG) serisi ile beraber en sevdiğim oyun serilerinden birisi. Seri içinde hala deneyimlemediğim oyunlar var, bunlardan Infinite Warfare'i oynamaya karar verdim ve bitirdim. Gelecek temasının CoD oyunlarına yakışmadığı, gitmediğini düşünen biri olarak oldukça nefret edeceğimi düşünüyordum. Bunda oyunun çıktığı dönemde gömülmesinin de etkisi var tabii ki. Fakat nefret ettiğimi söyleyemem, hatta keyifte alabildim. Bazı konularda verilen yanlış tercihler olmasa iyi bir ortalamanın üstünde olabilirmiş.

1763833331411.png

Hikaye şöyle: SDF adlı örgütün özellikle Mars'ı ele geçirmek istemesi üzerine Dünya ve diğer gezegen uydu vs. saldırması ve bizimde onları engellemeye çalışmamız üzerine olaylar gelişiyor.
Eski MW serisi veya BO oyunları gibi derin bir kurgusu, senaryosu yok. Yine de hikaye kötü sayılmaz. Tahmin edilebilir, sürükleyici bir olay örgüsü var. Karakterler de derin değil, şimdi adlarını hatırlıyorum az çok fakat birkaç güne unutacağımdan eminim. 😀 Kötü karakter hele çok az görünüyor. Bir oyunun başında bir de sonlarına doğru ara sahnelerde görebiliyoruz. Klasik sağlam kötü adam gibi göstermeye çalışmışlar ama direkt palyaço olmuş. O saydığım diğer CoD oyunlarına göre çok geride bu konuda fakat ayrıyaten baktığımızda eh işte.

Uzayda geçen bir oyunda atmosferin güçlü olmasını beklemek çok doğal ve bunu başarıyor oyun. Açıkçası güzel görünüyordu fakat şunu söylemek gerek. Genelde uydunun gezegenin üzerinde savaşmak yerine gemi, bina gibi şeylerin içinde savaşıyoruz. O yüzden her yer birbirine benziyor hissi oluşabilir, ben de böyle bir şey olmadı. Yani hep aynı yerde savaşıyorduk diyemem.

Şimdi oynanış ve görevlerden bahsedeyim. Oyunu hem geri çeken hem de ileri taşıyan noktalar var. Silahlarla savaştığımız shooter kısımları güzel olmuş. Gelecek temasından dolayı robot askerler veya direkt büyük robotlar ile de savaşıyoruz. Bundan dolayı oldukça sıkılacağımı düşünüyordum çünkü bir CoD oyununda kocaman robotları vurmak zevkli değil. Üstüne robotlara sıkınca vuruş hissi yok gibi bir şey, sanki oduna sıkıyorsun. Neyse ki o kadar kötü değildi, oyun üzerimize sürekli robot spamlamıyordu. Büyük robotlardan 3-4 kez geliyordu o fazla olmuş. Aşırı tekrara düşüyor çünkü bu kısımlar. Bir de diğer CoD oyunlarında genelinde olan flash ve el bombası gibi şeyler yerine gelecekte geçen bir zaman dilimine göre kullanması çok keyifli şeyler eklemişler. Mermileri engelleyen enerji kalkanı, düşmanlara saldıran dron, bazı robotları kontrol edebilmemizi sağlayan hack aleti, bırakıldığında düşmanın yerini işaretleyip yanına giderek patlayan küçük robot, yerçekimini kısa süreliğine etkisiz bırakan bomba, patlayıcı bomba gibi aletler var. Bunları dedim diye endişelenmeyin, sürekli bunları kullanacak bir şekilde oynatmıyor oyun sizi. Temelde yine silahınızı kullanıyorsunuz, yanında da bu aletlerle oynayışınızı şekillendiriyorsunuz.

1763835935911.png

Shooter kısımları zevkli diyebilirim fakat uzay savaşlarının olduğu kısımlar gerçekten sıkıcı. Buraları biraz daha kısa tutsalar daha iyi olurmuş. Hiç gerek yoktu açıkçası, uzayda geçen bir oyun yaptın diye illa bunların eklenmesine gerek yoktu. Kimse CoD'un hikayesini oynarken uzay gemileriyle vs. artık ne ad verilirse (Oyunda jackal diye geçiyor.) savaşmak istemez zaten. Bir de şöyle bir saçmalık var. Oyunda kendi büyük savaş geminizde hangi göreve gideceğinizi seçiyorsunuz. Oyuna yan görev eklemişler yani. Bunlar isteğe bağlı o yüzden canıma tak etmedi ama ne gerek var lan bunlara. CoD oyununda yan görev ne demek? Zaten iyi yapmıyorsunuz, hangi kafayla eklediniz bunları. Bir diğer saçmalık ise sürekli ana gemimizde özellikle kapıları, duvarları vs. biz kaldırıyoruz. Hani "F" tuşu çıkar da art arda basman veya basılı tutman gerekir ki kapıyı aç, yerden bir şeyi kaldır falan filan. Bunlardan o kadar fazla var ki gözünüze batmama ihtimali sıfır.

Çok daha kötü bir deneyim bekliyordum fakat öyle olmadı. Çıktığı zaman ağır eleştiriler aldı evet ama bunda özellikle o dönem BF 1 ve Titanfall 2'nin altında kalması etkili olmuştur diye düşünüyorum. Benim için iyi bir oyun değil, birçok konuda geride bir yapım fakat gömüldüğü kadar kötü de değil kesinlikle. Herkese iyi sosyaller dilerim.

Oyuna verdiğim puan:

1763836670688.png

Call of Duty serisinin sevemediğim oyunlarından birisi. Elinize sağlık.

Oyunda bir veya iki görevde uzay gemisiyle Quidditch Champions oynuyordum. Gelecek teması CoD'a hiç yakışmıyor. Bir de bana göre hem serinin hem de güncel bir çoğu oyunun grafiklerinden ve doku kalitesinden daha iyi olanı Advanced Warfare'dır. Ultra'da hiç zorlamadan film izliyormuşsun gibi oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı