Laptop Ram upgrade

kasilis01

Hectopat
Katılım
11 Temmuz 2011
Mesajlar
402
Varsayalım ki bir dizüstü bilgisayar var, bunun bir adet 4 GB ve bir adet 2 GB olmak üzere 2 adet Dual Channel çalışan 1066 MHz CL7 RAM'leri var. Bu RAM'leri 2 adet şu RAM ile Kingston 4GB 1600mhz DDR3 Sodimm - Electro World değiştirirsek ne gibi farklar ortaya çıkar? Ayrıca aşağıda belirttiğim işlemci maksimum kaç megahertz belleklerle çalışabiliyor? Teşekkürler.
Not: Bilgisayar Acer Aspire 5742G, işlemci i5-460m
 
Normal kullanımda MHz'in fazla veya az olması sana hiçbir şey kazandırmaz. Anakartı'nın desteklemediği MHz'de RAM takarsan da boş yere masraf yapmış olursun.
 
Eski laptopu olanlara RAM yükseltme yerine SSD takmalarını tavsiye ediyorum. Pahalı SSD almaya da gerek yok, alın bi 60GB’lık bir SSD ve keyfini yaşayın.
Bu arada illa HDD den ayrılmaya da gerek yok. Mesela böyle bişey olabilir. Bilgisayarınızda kullanmadığınız mini pci-e portuna takılı olan aygıt yerine ya da boşta olan mini pci-e porta ( bazı laptoplarda Bluetooth kartı takmak için bulunur ) takarak HDD’yi çıkarmamış olursunuz.
Eğer yoksa da HDD yerine SSD ve ardından böyle bi cihazla optik sürücüyü çıkarıp HDD’yi oraya takabilirsiniz böylece ikisini bir arada kullabilirsiniz. Ayrıca optik sürücü de harici olarak kullanabilirsiniz. :)
 
60 GB SSD kullandım 2 günde doluyor. En az 120 GB SSD almak. mSSD fiyatları da pahalı. En iyisi HDD yuvasına SSD takmak. Optik sürücüyü söküp dönüştürücü ile yerine HDD takabilir. HDD kutusu alıp harici olarak da kullanabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı