Laptop RAM ve SSD yükseltmesi ile ne kadar hızlanır?

bay0rdek

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
128 GB
Laptop özelliklerim bunlar:
4 GB RAM.
128 GB SSD.
Intel Celeron n4500.
Intel UHD Graphics ekran kartı.

İşletim sistemi olarak Fedora kullanıyorum. Windows'ta da pek yetmiyordu RAM. O yüzden 8 GB RAM almayi düşünüyorum. Bir de dosya yazma hızım vs. çok yavaş o yüzden bir de 256 GB hızlı bir SSD almayi düşünüyorum. Ne kadar hızlanır laptop?

Zaten SSD'ye sahipsiniz, çok kötü değilse pek gözle görülür bir şey olacağını sanmam alanı full değilse. RAM ise takılmaları azaltır veya daha fazla uygulamanın rahat çalışmasını. Direkt sistemi hızlandırır diyemeyiz RAM için. SSD sağlar ama asıl fark HDD'den SSD'ye geçerken oluyor. İşlemciniz zaten günümüz için yetersiz sayılır, bu da bazı şeyleri kısıtlar.

Zaten SSD'ye sahipsiniz, çok kötü değilse pek gözle görülür bir şey olacağını sanmam alanı full değilse. RAM ise takılmaları azaltır veya daha fazla uygulamanın rahat çalışmasını. Direkt sistemi hızlandırır diyemeyiz RAM için. SSD sağlar ama asıl fark HDD'den SSD'ye geçerken oluyor. İşlemciniz zaten günümüz için yetersiz sayılır, bu da bazı şeyleri kısıtlar.
Hocam işlemciyi maalesef değiştiremiyorum. Anakarta lehimliymiş sanırım.

Hocam işlemciyi maalesef değiştiremiyorum. Anakarta lehimliymiş sanırım.

Evet, BGA yapılı Değişmez. O cümleyi kurma sebebim değiştirmeniz için değil, CPU zaten güçsüz olduğu için belli bir limite takılacağınız. Günlük işlere anca yeter. 2 Core 2 Threads var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı