Laptop RAM yükseltmesi yaparken neye dikkat edilmeli?

serdar611

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. 8 GB RAM'i olan dizüstü bilgisayarıma 8 GB daha eklemek istiyorum.

MSI Modern 15 A5M-091XTR, Ryzen 5 5500U.

Bilgisayarım bu model içinde 1 adet boş slot olduğunu okudum fakat emin değilim. RAM alırken marka model CL ve MHz değerleri tamamen uyuşmalı mı? Linkini koyacağım ürün ile halihazırda cihazda bulunan RAM uyum sağlar mı?

Almayı düşündüğüm parça:

LINK

Arkadaşın dediği gibi uymama ihtimali azdır ama yine bu ihtimaller için RAM'in aynı olması önerilir. Değilse de en azından MHz, CL ve çip markasının aynı olması önerilir.

MHz aynı, CL ve çip markasını nasıl öğrenebilirim? AIDA ile falan mı? Ayrıca öğrendiğim takdirde kaç TL'ye kadar fiyat farkı verilebilir? Çünkü satıcı hem Amazon hem de indirimde şuan.

MHz aynı, CL ve çip markasını nasıl öğrenebilirim? AIDA ile falan mı? Ayrıca öğrendiğim takdirde kaç TL'ye kadar fiyat farkı verilebilir? Çünkü satıcı hem Amazon hem de indirimde şuan.
CPU-Z'den SPD sekmesine bakın. Mümkünse ekran görüntüsünü de atın. Hocam ne kadar fark vereceğiniz size kalmış. Sorun yaşama ihtimaliniz %1 bile olsa bunu düşürmek için söylüyorum. Kit olmadığı halde RAM'lerde sorunlar görünebilir her zaman.

Böyle hocam. Bu modeli satan yerler N11, Trendyol falan aldıktan sonra orijinallik veya kullanılmamış olduğunu kontrol etme şansım olacak mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-11-01 194448.png
    Ekran görüntüsü 2022-11-01 194448.png
    115,6 KB · Görüntüleme: 29
Böyle hocam. Bu modeli satan yerler N11, Trendyol falan aldıktan sonra orijinallik veya kullanılmamış olduğunu kontrol etme şansım olacak mı?
RAM'in aynısı 665TL'den başlıyor, ben bu kadar fiyat vermezdim sanırım üstüne. Orijinallik konusunda bir fikrim yok Kingston RAM'lerde hologram muhabbeti var sanırım. Bilendenal sitesinden Bigboy modeline bakabilirsiniz Samsung çip kullanılmış 608TL.

RAM'in aynısı 665TL'den başlıyor, ben bu kadar fiyat vermezdim sanırım üstüne. Orijinallik konusunda bir fikrim yok Kingston RAM'lerde hologram muhabbeti var sanırım. Bilendenal sitesinden bigboy modeline bakabilirsiniz Samsung çip kullanılmış 608TL.

Hocam mesela attığım bağlantıdaki Kingston parçayı aldığımda ne gibi durumlarla karşılaşabilirim. Çok kompleks işlemler ile uğraşmıyorum, çoğunlukla gündelik kullanım ve nadiren oyun bir de bu sıralar Python öğreniyorum eğer dediğiniz gibi çok düşük bir olasılık söz konusu ise ihtimali göz ardı edebilirim sanırım. Sizin düşünceleriniz neler?

Hocam mesela attığım bağlantıdaki Kingston parçayı aldığımda ne gibi durumlarla karşılaşabilirim. Çok kompleks işlemler ile uğraşmıyorum, çoğunlukla gündelik kullanım ve nadiren oyun bir de bu sıralar Python öğreniyorum eğer dediğiniz gibi çok düşük bir olasılık söz konusu ise ihtimali göz ardı edebilirim sanırım. Sizin düşünceleriniz neler?
Ben de göz ardı ederdim diye düşünüyorum. Kingston RAM'lerde Samsung çip çıkabiliyor alın deneyin isterseniz bir. Neyle ilgilendiğinizle çok bir alakası yok şöyle açıklayayım: Geçende forumda bir kullanıcı mavi ekrandan şikayetçiydi ve RAM'le alakalıydı. Marka, model, CL ve MHz aynıydı. Aynı gibi gözükse de kit olmadığı için farklılardı aslında, o yüzden de hata alıyordu. Bu dediğim çok çok düşük olasılık. Ben üreticisi, CL değeri ve MHz değeri aynı RAM taktım. Markası farklıydı ama herhangi sorun yaşamadım şu ana dek.

Ben de göz ardı ederdim diye düşünüyorum. Kingston RAM'lerde Samsung çip çıkabiliyor alın deneyin isterseniz bir.

Öyle yapacağım sanırım. Ayrıca yine Technopat'ta RAM yükseltme rehberinde okuduğuma göre aynı marka model alınsa dahi sorun çıkarmayacağının garantisi yokmuş o nedenle üzerinde çok kafa patlatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Attığım bağlantıdaki ürünle cihazımdaki belleğin CL değerleri uyuşuyor mu hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı