Laptop reset atıyor veya mavi ekran geliyor

semih11

Hectopat
Katılım
17 Mart 2017
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopum Lenovo Ideapad Gaming 3 - 15ARH05 olan modelden. Alalı daha 1 ay oldu ve neredeyse her gün alıyorum bu hatayı. Hatayla; oyun oynarken karşılaşmıyorum ama fark ettim ki laptop şarja takılıyken şarj %100 olduğunda masaüstünde dururken veya Chrome'da, Word'de falan reset atıyor ya da mavi ekran verip yeniden başlıyor. Nedenini hala çözemedim. 1 ayda 4 kere format attım fakat düzelmedi. Yani kısacası şarjda oyun haricinde kullanamıyorum diyebilirim. Isınıyor desem oyunda kapanır ama sıkıntı sadece oyunda kapanmıyor diğer şeylerde kapanıyor şarj dolup şarjdayken. 😂 Başına böyle bir şey gelen varsa yardımcı olabilir mi?

PC özellikleri: Ryzen 7 4800H, GTX 1050 Ti, 2x8GB 3200MHz RAM, 512 GB M.2 SSD.
RAM'lerimi memtest86 ile kontrol ettim sıkıntı yok. SSD mi HD Sentinel ile test ettim onda da bir sıkıntı yok. Neredeyse bütün mavi ekran hatalarının çözümlerini denedim formatlar attım ama çözemedim sorunu. En son finallerim bitince daha 1 aylık olan ve her gün sıkıntı yaşadığım bu cihazımı garantiye göndermeyi düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
 
Minidump
Sürücülerim felan hepsi güncel aslında. Hala neden alıyorum bu hatayı anlamadım gitti.
 
Valorant kaldırdım.
SFC komutunu uyguladım
Update güncel zaten.
SFC.png

Açıklamada ne yazıyor anlamadım.
 
5dk önce mavi ekran gelmedi ama PC kendini durduk yere reset attı Chrome'daydı ve şarj oluyorudu.

Hocam çözdün mü sorunu sanırsam Ryzen 7 4800H da kronik sorun mu anlamadım aynısını yaşıyorum. Kendi kendine PC donuyor resetleniyor veya mavi ekran veriyor mavi ekran %100 olmadan resetleniyor %100 olmayınca da minidumpa düşmüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı