Laptop Sabit Diskini SSD'ye Aktarma

Ahmet Karaca

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba, Technopat sakinleri. Vatan PC'den laptop almıştım 3-4 sene önce. O sabit diskte lisanslı Windows 8 kurulu gelmişti. Şimdi ben bu Windows'u lisansını bozmadan masaüstü bilgisayarım için SSD'ye aktarabilir miyim ya da başka bir masaüstü sabit diskine?

Disk Klonlama ile Windows’u SSD’ye Taşıma

Bunun için bu konuyu ve videosunu inceleyebilirsin. Ayrıca Samsung SSD alırsan kendi aracı ile de bu işlemi kolaylıkla yapabilirsin. Bazı üreticilerin de bununla ilgili yazılımı olabiliyor.

Disk Klonlama ile Windows’u SSD’ye Taşıma

Bunun için bu konuyu ve videosunu inceleyebilirsin. Ayrıca Samsung SSD alırsan kendi aracı ile de bu işlemi kolaylıkla yapabilirsin. Bazı üreticilerin de bununla ilgili yazılımı olabiliyor.
Şu an laptoptaki sabit diski Windows 10'a yükselttim. Rehberi inceledim fakat ilk aklıma gelen sorular şunlar:

1- Geri yükleme yapıp fabrika ayarlarına getirdikten sonra mı klonlama işlemini yapayım? (Laptopta fabrika ayarlarına döndürme özelliği var.)
2- Windows 8'den Windows 10'a yükseltme yapmıştım bu laptopa. Şu an an ki Windows 10 yüklü iken mi klonlama işlemini başlatayım?
3- Şimdi bu işlemi yaparsam iki ayrı diskte Windows olacak. İkisini de lisanlı bir şekilde kullanabilecek miyim?

Herhangi bir geri yükleme yapmayın. Windows 10 yüklü iken klonlamayı yapacaksınız. Lisans diskle ilgili değil, bilgisayarınızla ilgili. Klonlama başarıyla gerçekleşip SSD üzerinden bilgisayarınızı başlattıktan sonra HDD'de bulunan kısmı silebilirsiniz. O kısım işinize yaramayacak.

Aynı şeyi bende yapacaktım dün konu açtım. Bu yolları yapmak bilmediğim için zor geldi o yüzden bir uygulama ile şu an mevcut olan Windows 10 lisansımın kodunu öğrendim. Tüm bilgilerimi taşınabilir hard disk'e yedekleyip daha sonra SSD'yi takıp temiz kurulum yapacağım. Sanırım bana göre en kolay yolu bu.

Herhangi bir geri yükleme yapmayın. Windows 10 yüklü iken klonlamayı yapacaksınız. Lisans diskle ilgili değil, bilgisayarınızla ilgili. Klonlama başarıyla gerçekleşip SSD üzerinden bilgisayarınızı başlattıktan sonra HDD'de bulunan kısmı silebilirsiniz. O kısım işinize yaramayacak.
Yani laptoptaki Windows lisansını masaüstünde kullanamaz mıyım?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı