Laptop şarj adaptörünü prize takılı bırakmak zararlı mı?

Konu ile alakalı olduğu için buraya yazıyorum kusura bakmayın. Peki prizden şarj aletini çekip laptopa bağlı ucunu hiç çekmesek sorun olur mu? Arkadaşın üşendiği durum bende de mevcut. Ben her ne kadar prizden çıkarıp yere atsam toplamasam da laptopa giren ucunu yerde aramak her gün sıkıyor.

Konu ile alakalı olduğu için buraya yazıyorum kusura bakmayın. Peki prizden şarj aletini çekip laptopa bağlı ucunu hiç çekmesek sorun olur mu? Arkadaşın üşendiği durum bende de mevcut. Ben her ne kadar prizden çıkarıp yere atsam toplamasam da laptopa giren ucunu yerde aramak her gün sıkıyor.

Elektrik olarak herhangi bir zararı olmaz. Ama fiziksel olarak kabloya asılır veya yanlışlıkla güç kuvvet uygularsan kırılma tehlikesi var.

Merhaba. Laptop'ın adaptörünü her gün yatmadan önce söküp kabloyu topluyorum ama artık sıktı bu durum. Adaptörü prize takılı şekilde laptoptan çıkarıp bırakmak adaptör için zararlı mı? Ayrıca bu şekil bırakmak herhangi bir tehlike yaratır mı? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Gece sadece fişten çekin ve sabah takın. Bu kadar basit 😃 kabloyu falan toplamaya gerek yok.

Ucunu çıkarmak çok gereksiz hocam. Fişten çekilse yeter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı