Arkadaşlar merhaba. HP-DK0006NT kullanıcısıyım. Ürünü alalı 2 ay oldu. Ürün şarjdayken oyun, Online ders vs. kullanmam bataryama sıkıntı yaratır mı? En uygun kullanım nasıl olur? Bilgilendirirseniz sevinirim. MediaMarkt çalışanı pil dolunca şarjı bırakır demişti ama güvenemedim.
Laptop'ları sürekli olarak şarj aletine bağlı kullanmak bataryanın ömrünü kısaltmaz. Çünkü bataryanız %100 dolum oranına ulaştığı an, zaten dizüstü bilgisayarınız gerektiği gücü direk olarak adaptörden çeker. Bataryadan değil. Başka bir konu olan Li-ion, yani lityum iyon pillerde ki...
Merhaba. Kullanmış olduğum laptopun bataryası işlemci gücünden dolayı çok tez bitiyor. Aslında sormak istediğim şu. Şarj %100 olduğunda çekmesem laptopa zararı olur mu? Tam dolu olduğunda prizden akımı kesiyor mu yoksa batarya şişer mi? (Li-on batarya kullanıyorum)
Merhaba, dün laptop aldım oyun bilgisayarı değil. Unity 3D falan kullanacağım. Dün 2 kere pilini bitirip şarj ettim bugün yaptığım araştırmalara dayanarak laptopun prize takılıyken pilden değil bütün gücü oradan çektiğini okudum. Laptop modelim Lenovo S145-15API. Sizce bu kullanım doğru mu...
www.technopat.net
Özet olarak, laptopla oyun oynuyorsan kesinlikle şarjda kullanmalısın.