Laptop şarjdayken oynamak

Bütçe
4500
Sen o bataryayı kullansan da kullamasan da ölür. Yani evet ufak ta olsa zararı var. Onun dışında ayda 3-4 kere bataryayı %100'den %0'a indirmen içindeki elektrik tutan şeylerin tembelleşmesini önler. Daha uzun bir bataryan olur bu şekilde. Ayrıca kendi laptopunun uygulamasından %60'a kadar max pil doldurmasını seçersen daha da uzar bataryanın ömrü.

Nasıl benzinli motoru çalıştıkça motorun ömrü kısalıyor ise, bataryayı kullanmakta bataryanın ömrünü dolduruyor.

Normal bir şekilde kullansan bile ömrü doluyor. Elektronik her şeyin bir ömrü var. Pillerin olmasa da içindeki devrenin, çipin, kondansatörün bir ömrü var. Pillerin ömrü bitmese, bunların ömrü biter.

Yani ömrü bitmeyen, ömür boyu garantili cihazlar değil bu elektronik aletler.

Konuya dönersek, bataryayı çıkarıp oyun oynamak, pile en çok zarar veren yöntemdir. Yıllarca ömrü olan bataryayı, hiç kullanmadan dışarı çıkarmak, 3 ay içinde o pillerin ömrünü bitirdiğine dair bir yorum okudum.

Sürekli şarj edip boşaltmakda zararlı.

Bunun ortası, uzun süre masaüstü bilgisayar gibi kullanacaksan, haftada 2 defa; laptopu şarjdan çıkarıp bataryada kullanmak. %20 şarjı kaldığında tekrar takmak. Mesela, ben Çarşamba ve Pazar günleri dinlendiririm. Bu yöntemi uygularım.

Birde, laptop ile çok uzun sürelerde oynamayı tavsiye etmiyorum. 2 saatte 1 kez, 15 dakika ara vermek, bilgisayarı sürekli yükten kurtarıp biraz soğumasına izin vermek iyi fikir. Çünkü masaüstü bilgisayar değil bu. İçinde kocaman hava boşluğu, 12 cm fanlar yok. Genelde 1, üst modellerde 2 tane küçük fan var. Çok uzun süre çok fazla sıcaklıkta çalışması, sorun çıkarabilir; soğuk lehim problemi doğurabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı