Stickid
Hectopat
Daha fazla
Yaklaşık 6-7 gündür fandan şikayetçiydim eskisine nazaran çok ses çıkarıyordu. Sadece Google Chrome açıkken 65-66 derece sıcaklıklarda çalışıyor. İlk açıldığından 40-45 derece arasında kalıyor ve artmıyor fakat 1 kere ısınırsa ( ki kolay ısınıyor ) geri düşmüyor. Pokemmo ( Online pokemon oyunu ) oynuyorum. Bilgisayarı hiç zorlamaması gerekirken oyunu açınca bilgisayar 75 derecelere çıkıyor fan deli gibi dönüyor. İlk başta toz kalmıştır diye çekebildiğim yerlerden hava çektim. Baktım değişmedi temizlettirdim. Termal macunu değişti. İçini açtığımızda neredeyse hiç toz çıkmadı. Laptop'un altında Zalman soğutucu var. Sıcaklık değerleri ;
Sadece Google Chrome ( Şarja takılı iken ) ;
65-71 Derece arası değişiyor. 72-73 dereceye kadar çıkabiliyor.
Sadece Google Chrome ( Şarja takılı değil iken ) ;
59-65 Derece arası değişiyor. 67 dereceye kadar çıkabiliyor.
Google Chrome + Pokemmo ( Şarja takılı iken ) ;
69-77 Derece arası değişiyor. 80 dereceye kadar çıkabiliyor.
Google Chrome + Pokemmo ( Şarja takılı değil iken ) ;
65-71 Derece arası değişiyor. 74 dereceye kadar çıkabiliyor.
Bunun dışında eklemek istediğim şeyler ;
Yukarıdaki sadece google chrome açıkken oluşan değerler sadece 1 ya da 2 kere gördüğüm değerlerdir. Normalde 48-60 derecelerde gezmektedir. Kısa süreli olarak yukarıda değerlere geliyor. Bazen bu kısa süreli olmuyor ve 5-6 dakika boyunca sürüyor.
Pokemmo oynarkenki dereceler her zaman o şekilde. Böyle küçük bir oyunda bu kadar çok ısınması garip geliyor.
Bilgisayarımın özellikleri ;
CPU = Mobile QuadCore AMD A10-4600M, 3200 MHz
Ram = 8GB DDR3
Ekran Kartı = AMD Radeon HD 7660G + 7610M Dual Graphics
Bunların dışında ekran kartı ile ilgili bir sorum olacak. Ekran kartım yukarıdaki gibi fakat 7610M ekran kartını aida64 aygıt tanımında göremiyorum. Onboard ekran kartı zorlandığında aktif olduğundan gözükmüyordur diye düşünüyorum ama yinede bir sorayım dedim.
Edit ; Şuan şarjda ve pokemmo oynarken 56-62 derece arası değişiyor. Bir süre oynadıktan sonraki sıcaklık değerlerini yazacağım.
Sadece Google Chrome ( Şarja takılı iken ) ;
65-71 Derece arası değişiyor. 72-73 dereceye kadar çıkabiliyor.
Sadece Google Chrome ( Şarja takılı değil iken ) ;
59-65 Derece arası değişiyor. 67 dereceye kadar çıkabiliyor.
Google Chrome + Pokemmo ( Şarja takılı iken ) ;
69-77 Derece arası değişiyor. 80 dereceye kadar çıkabiliyor.
Google Chrome + Pokemmo ( Şarja takılı değil iken ) ;
65-71 Derece arası değişiyor. 74 dereceye kadar çıkabiliyor.
Bunun dışında eklemek istediğim şeyler ;
Yukarıdaki sadece google chrome açıkken oluşan değerler sadece 1 ya da 2 kere gördüğüm değerlerdir. Normalde 48-60 derecelerde gezmektedir. Kısa süreli olarak yukarıda değerlere geliyor. Bazen bu kısa süreli olmuyor ve 5-6 dakika boyunca sürüyor.
Pokemmo oynarkenki dereceler her zaman o şekilde. Böyle küçük bir oyunda bu kadar çok ısınması garip geliyor.
Bilgisayarımın özellikleri ;
CPU = Mobile QuadCore AMD A10-4600M, 3200 MHz
Ram = 8GB DDR3
Ekran Kartı = AMD Radeon HD 7660G + 7610M Dual Graphics
Bunların dışında ekran kartı ile ilgili bir sorum olacak. Ekran kartım yukarıdaki gibi fakat 7610M ekran kartını aida64 aygıt tanımında göremiyorum. Onboard ekran kartı zorlandığında aktif olduğundan gözükmüyordur diye düşünüyorum ama yinede bir sorayım dedim.
Edit ; Şuan şarjda ve pokemmo oynarken 56-62 derece arası değişiyor. Bir süre oynadıktan sonraki sıcaklık değerlerini yazacağım.
Son düzenleme: