Laptop soğutucuları işe yarar mı ?

Ne kadar kaliteli olursa olsun bu tip soğutucuların soruna çözüm olacağını sanmıyorum.
Dizüstü bir bilgisayarın ısınma problemini çözmek için yetersiz bir piyasa.
 
Bu piyasadaki ürünlerin yarısını test etme fırsatım oldu gerçekten probleme çözüm olarak bekleneni vermez. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
 
Genelde tahmin ettiğin kadar işe yaramıyor. Yani bilgisayarında kapanma sorunu varsa bunu ortadan kaldırması zor. Aslı çözüm cihazın içini temizlemek ve termal macun yenilemesi yapmak.
Recep bey bilgisayar için internetten termal macun sipariş etcem ve bir bilgisiayar tamircisine götürüp sürmesini söyliyeceğim sipariş etmişken eğer ısı düşürcekse bunuda alıcam ve bilgisayarımda kapanma sorunum yok sadece oyun oynarken ısıyı düşürmek istiyorum.Bir de macun olarak zalman zm-stg 1 ve 2 arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz.
 
Eğer gerçekten sogutucu alacaksanız daha dogru yerlere hava ufleyen bir sogutucu almanızı tavsiye ederim

Edit:5 fanlı oldugunu görerek yorum yaptım fakat sogutucu güzelmiş.

Genellikle yüksek fan sayılı modellerde yanlıs yerlere bos yere hava ufleme durumu oluyor.
 
Benim laptop bayadır ısınıyordu. İşlemciyi soğutan fan yeri efsane sıcakdı. Üstüne elimi koyamıyordum. Sonra termal macun sipariş ettim. Birde termal pad aldım. Emin ol ısınma baya azaldı. Ama laptop eski olduğu için gene alt da bazı yerler ısınıyor. Yani laptopu temizle sonra işe yaramaz ise bunlarıda dene. Yani bunlar benim için ikinci planda.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı