Laptop tamiri ne kadar tutar?

Cenker1

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarın güç tuşunda temazsızlık var ve HDD olmamasına rağmen HDD hatası alıyorum. Ankara'da bir bilgisayarcıya götürsem bu 2'sinin tamiri kaç lira tutar? (görselde aldığım hata vardır. Bir de ne kadar önemli bilmiyorum ama soran olur diye laptop markası HP modelide pek emin olmasamda 3168NGW diye biliyorum.)

IMG-20241225-WA0000.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sıkıntının tam olarak ne olduğu bilinmeden masraf belirlenmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar tutar bilemeyiz, o tamamen dükkandan dükkana değişir. Bu arada HDD hatası için HDD ile boot menu'den HDD'yi seçtiniz mi?
Hocam temazsızlık yapıyor güç tuşu laptop açılmıyor. Dün zar zor açtım ondada çözüm ararken kapandı bir anda şarjı bitmiş.

HDD olmamasına rağmen HDD hatası alıyorum.
HDD yoksa bu hatayı almanız normaldir. Bu hata zaten HDD/SSD algılayamadığını belirtiyor. Güç tuşunu yapması için tamirciye verebilirsiniz. HDD olayına gelecek olursak internette eski laptoplar için hızlı, HDD yerine takılan Sata SSD'ler satılıyor. Onlardan alıp takabilirsiniz. Bilgisayarcıya SSD taktırmayın çünkü genelde kazık fiyatlara takıp, Windows kuruyorlar. Siz kendiniz Sata SSD alıp Windows yüklerseniz daha uyguna olur.

HDD yoksa bu hatayı almanız normaldir. Bu hata zaten HDD/SSD algılayamadığını belirtiyor. Güç tuşunu yapması için tamirciye verebilirsiniz. HDD olayına gelecek olursak internette eski laptoplar için hızlı, HDD yerine takılan Sata SSD'ler satılıyor. Onlardan alıp takabilirsiniz. Bilgisayarcıya SSD taktırmayın çünkü genelde kazık fiyatlara takıp, Windows kuruyorlar. Siz kendiniz Sata SSD alıp Windows yüklerseniz daha uyguna olur.
Hocam zaten HDD yerine SSD bulunuyor. Benim anlamadığım şeyde o. SSD var ama HDD yok ve HDD hatası alıyorum. Ayrıca tanıdığım bilgisayarcıya para vermeden taktırmıştım ama kendimde takıp sökebiliyorum. Tek sıkıntım bilgisayarın klavye kısmındaki kapak yerine altından içinin açılması. Bu yüzdende güç tuşu sıkıntı yaratıyor.

Hocam zaten HDD yerine SSD bulunuyor. Benim anlamadığım şeyde o. SSD var ama HDD yok ve HDD hatası alıyorum. Ayrıca tanıdığım bilgisayarcıya para vermeden taktırmıştım ama kendimde takıp sökebiliyorum. Tek sıkıntım bilgisayarın klavye kısmındaki kapak yerine altından içinin açılması. Bu yüzdende güç tuşu sıkıntı yaratıyor.
BIOS'tan SSD'yi 1.sıraya aldın mı?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı