Laptop tavsiyesi

Bütçe
17500
Senin ne istediğini anlayabilmiş değilim nereden baktığın da umurumda değil 12450 veya 13420 nin 1260P den daha iyi olduğunu anlatmama gerek yok zaten.
P ile biten işlemcilere eski ve dahili GPU olmayan işlemciler demiş, kaynağa bak be. Attığım 1260P iGPU bulunduruyor bir kere, kaynağın direkt çürümüş oldu. Asılsız noname siteleri atma artık şuraya, yanlış yönlendiriyorsun insanları.

Senin ne istediğini anlayabilmiş değilim nereden baktığın da umurumda değil 12450 veya 13420'nin 1260P'den daha iyi olduğunu anlatmama gerek yok zaten.

Sen zaten dahili ekran kartı alıyorsun bu fiyata ve alıcının isteklerine bakınca da öyle almak daha mantıklı. Bu yüzden orada performans düşüyor pil ömrü, düşük güç kullanımı vb. artıyor. Bir de sen işlemciyi de 1260P alırsan taşınabilirlik pil ömrü verimlilik artırırsın ama i5 12450H alırsan veya 13420'yi performans ve güç artar. Biz zaten ekran kartında pil ömrü verimlilik açısından daha iyi olanı seçtiğimiz için işlemcide de daha güçlü ve daha iyi performans vereni seçmek daha mantıklı olacaktır.

P ile biten işlemcilere eski ve dahili GPU olmayan işlemciler demiş, kaynağa bak be. Attığım 1260P iGPU bulunduruyor bir kere, kaynağın direkt çürümüş oldu. Asılsız noname siteleri atma artık şuraya, yanlış yönlendiriyorsun insanları.

Sen niye kaynak atmıyorsun peki pnin ne anlama geldiğini öğren sonra konuşalım istersen p işlemcisi h ye göre daha tasarruflu çalışır. Altta attığıma da bakarsan zaten yüksek enerji tasarrufu diyor. Şimdi yüksek enerji tasarrufu demek performansı azaltır ondan tasarruf edip pil ömrünü artırır. H ise yüksek performansla çalışır. Biz burada ekran kartı kısmında performanstan kıstığımız için işlemcide de performanstan kısmak mantıksız olur. Bu yüzden p yerine h tercih edilmelidir.

Son düzenleme:
Sen zaten dahili ekran kartı alıyorsun bu fiyata ve alıcının isteklerine bakınca da öyle almak daha mantıklı. Bu yüzden orada performans düşüyor pil ömrü, düşük güç kullanımı vb. artıyor. Bir de sen işlemciyi de 1260P alırsan taşınabilirlik pil ömrü verimlilik artırırsın ama i5 12450H alırsan veya 13420'yi performans ve güç artar. Biz zaten ekran kartında pil ömrü verimlilik açısından daha iyi olanı seçtiğimiz için işlemcide de daha güçlü ve daha iyi performans vereni seçmek daha mantıklı olacaktır.

Sen niye kaynak atmıyorsun peki pnin ne anlama geldiğini öğren sonra konuşalım istersen p işlemcisi h ye göre daha tasarruflu çalışır. Altta attığıma da bakarsan zaten yüksek enerji tasarrufu diyor. Şimdi yüksek enerji tasarrufu demek performansı azaltır ondan tasarruf edip pil ömrünü artırır. H ise yüksek performansla çalışır. Biz burada ekran kartı kısmında performanstan kıstığımız için işlemcide de performanstan kısmak mantıksız olur. Bu yüzden p yerine h tercih edilmelidir.
Hala 4-5 yıllık konulara bakıp cevap yazıyorsun. Sonu H ile biten her işlemci güçlü olmuyor dostum, işlemciden işlemciye değişir bu durum. O konuda kaynak alınamaz, forumda herkes doğru bilgi vermiyor sonuçta, U olupta H işlemcilerden güçlü olan işlemcilerde var. Yukarıda kaynağımı atmışım, bakabilirsin. İşlemciden işlemciye göre değişir performans bunun H'ı veya P'si yok. Bunu öğren öyle yaz ilk önce.

Hala 4-5 yıllık konulara bakıp cevap yazıyorsun. Sonu h ile biten her işlemci güçlü olmuyor dostum, işlemciden işlemciye değişir bu durum. O konuda kaynak alınamaz, forumda herkes doğru bilgi vermiyor sonuçta, u olup da h işlemcilerden güçlü olan işlemcilerde var. Yukarıda kaynağımı atmışım, bakabilirsin. İşlemciden işlemciye göre değişir performans bunun H'ı veya P'si yok. Bunu öğren öyle yaz ilk önce.

Senin bir şey attığında bildiğin de yok tamam mı? İlk başta yok p iyi hden iyi diyordun sonra baktın kaynak attım bir sürü sen de daha onunla ilgili bir tane bile atamadın hemen r yaptın bunun harflerle bir alakası yok diye. Yok o kaynak yanlış bu kaynak yasaklı direkt forumdan 2 tane attım onlar eski neymiş herkese güven olmazmış onlar da yanlış biliyor olabilirlermiş bi sen doğrusun ya zaten. Demediğin bahane kalmadı. H u p HQ k bunlar işlemcilerde yer alan ve onların performans verimlilikleriyle ilgili bilgi veren uluslararası sembollerdir. Onların bir işlevi yok aynen senin dediğin gibi zaten süs diye koyuyorlar onları oraya öyle havalı gözüksün diye yoksa ne gerek var yani değil mi?

Senin bir şey attığında bildiğin de yok tamam mı? İlk başta yok p iyi hden iyi diyordun sonra baktın kaynak attım bir sürü sen de daha onunla ilgili bir tane bile atamadın hemen r yaptın bunun harflerle bir alakası yok diye. Yok o kaynak yanlış bu kaynak yasaklı direkt forumdan 2 tane attım onlar eski neymiş herkese güven olmazmış onlar da yanlış biliyor olabilirlermiş bir sen doğrusun ya zaten. Demediğin bahane kalmadı. H u p HQ k bunlar işlemcilerde yer alan ve onların performans verimlilikleriyle ilgili bilgi veren uluslararası sembollerdir. Onların bir işlevi yok aynen senin dediğin gibi zaten süs diye koyuyorlar onları oraya öyle havalı gözüksün diye yoksa ne gerek var yani değil mi?

Asılsız kaynaklara bakıp duruyorsun. Attım sana kaynağımı Geekbench, PassMark, Cinebench testlerinin sonuçları ortada, watt değerleri de iGPU verileri de yazıyor. Dediğin mantığa göre 10 yıllık h işlemci yeni çıkmış p işlemciden güçlü oluyor, cidden yazık.

Buyur sana kaynaklar. 13420H yaklaşık %1 ile %5 daha fazla puan alsa da 1260P daha güçlü IGPU'ya sahip olduğu için ve daha verimli olduğu için daha mantıklı bir seçenek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şizofren tanısı koydum sana. Sert konuşmak istemiyorum ama gram bir şey bildiğin yok, noname asılsız kaynaklara bakıp duruyorsun. Attım sana kaynağımı Geekbench, PassMark, Cinebench testlerinin sonuçları ortada, watt değerleri de iGPU verileri de yazıyor. Neyi zorluyorsun sen? Hala lafı geveleme peşindesin, cidden daha yazmayacağım. R yaptığımda yok bilgisizsin ve insanlar yanlış yönlendiriyorsun. O site öyle keyfi şekilde yasaklanmadı, bunu idrak edemeyecek kadar geri kafalı mısın?

Ben değerler yazmıyor mu diyorum takmışsın zaten benchmark a yok yasaklandı konu değişiyor bak benchmark yasaklandı anladık biliyoruz. Madem yasaklandı MEB'in kendi interneti YT açmıyorken bunu açıyordu o nasıl oluyor o zaman. 1 kaynak atmışsın çok aradın mı onu bari. Sen öyle yazdıktan sonra 3 farklı yerden daha bakıp araştırdım yetmedi ChatGPT, Gemini ve Copilot'a da sordum hepsinden hemen hemen üstte verdiğim bilgilerdeki cevabı aldım ve mesajlarımı bu sitelere, kendi bilgilerime ve AIlara dayanarak yazdım. Senin gibi nereden ne olduğu belirsiz kaynaklardan örnekler gösterip milleti yanılmıyorum yanlış yola sürüklemiyorum. Yine benim dediğime geldin sabahtan beri kafamızı şişiriyorsun 1260P daha güçlü daha iyi diyorsun 13450 daha fazla puan almış daha güçlü ama iGPU var benimkinde bu yüzden benimki daha verimli bunu seçerim diyorsun baktın işlemcide olmuyor ekran kartına başladın bu sefer seninle daha fazla muhatap olmayacağım bir şey bilmiyorum demek bu kadar mı zor anlamış değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı